Επικαιρότητα Κόσμος

Σε περιορισμένη παραγωγή το Toyota 86GRMN (video)

Δυστυχώς, σε μόλις 100 αντίτυπα που θα πουληθούν στην «εγχώρια» αγορά της Ιαπωνίας.

Στο περσινό Tokyo Auto Salon, η Gazoo Racing παρουσίασε μια πρωτότυπη έκδοση του Toyota GT86, η οποία διέθετε αναβαθμίσεις, τόσο στον τομέα της αισθητικής όσο και στα επιμέρους μηχανικά μέρη. Σήμερα πληροφορούμαστε πως το εν λόγω μοντέλο, το 86GRNM θα μπει τελικά σε «περιορισμένη» παραγωγή 100 μόλις αντιτύπων, με την τελική μορφή του αυτοκινήτου να παρουσιάζεται επίσημα σε λίγες μέρες από σήμερα, στο φετινό Tokyo Auto Salon.

Ο γνωστός ατμοσφαιρικός boxer κινητήρας των 2,0 λίτρων αποδίδει για την περίσταση 219 ίππους, έναντι 200 στο απλό GT86 και η ροπή από στα 217 Nm, τα οποία κάνουν την εμφάνισή τους στις 5.200. Η ισχύς θα συνεχίσει, φυσικά, να περνά στους πίσω τροχούς μέσω του γνωστού χειροκίνητου «6αριού» της ιαπωνικής εταιρείας, το οποίο διαθέτει, ειδικά για την περίσταση, διαφορετική κλιμάκωση.

Αισθητικά, η Gazoo Racing έχει «προικίσει» μεταξύ άλλων το 86GRMN με ένα αρκετά επιθετικό εμπρός splitter, με ανθρακονημάτινο καπό, με μια ευμεγέθη αεροτομή στο πίσω μέρος, καθώς και με παράθυρα κατασκευασμένα από plexiglass.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του αυτοκινήτου, το συνολικό βάρος του εμφανίζεται μειωμένο κατά 45 κιλά σε σχέση με το «απλό» GT86.

Στα υπόλοιπα μηχανικά μέρη, ξεχωρίζουμε τη νέα ρύθμιση της ανάρτησης, τα ελαστικά διαστάσεων 215/40 και 235/40, καθώς και τα αναβαθμισμένα σε απόδοση και προδιαγραφές φρένα, τα οποία αποτελούνται από 6πίστονες και 4πίστονες δαγκάνες, εμπρός και πίσω αντίστοιχα._Χ.Α.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου