top icon
Επικαιρότητα

Σε πλατφόρμα της PSA το νέο Opel Corsa

Δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου επιβεβαιώνουν από εχθές το… προφανές.

Η προ ολίγον μηνών ανακοινωθείσα εξαγορά της Opel από τον γκρουπ PSA ήταν αναμενόμενο πως θα έφερνε αλλαγές στην τεχνική «σύσταση» των μοντέλων της πρώτης τα οποία στο εγγύς μέλλον αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας. Κάτι άλλωστε που έγκαιρα είχαμε επισημάνει σε πρόσφατη ανάρτησή μας (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ). Το πρώτο χρονικά νέο μοντέλο της Opel το οποίο θα αξιοποιήσει στο… έπακρο την τεχνογνωσία των Γάλλων θα είναι το Corsa, είδηση που έρχεται να επιβεβαιωθεί μέσω του χθεσινού δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Allgemeine Zeitung Mainz η οποία επικαλείται δηλώσεις μη κατονομαζόμενου στελέχους της γερμανικής εταιρείας.

Έτσι, το νέο Opel Corsa, το οποίο στην υπάρχουσα μορφή του αξιοποιεί της λύσεις της μητρικής έως τον περασμένο Μάρτιο General Motors, θα χρησιμοποιεί το δάπεδο του νέου Peugeot 208. Και όχι μόνο, όπως όλα δείχνουν. Άγνωστο παραμένει, ωστόσο, αν τελικά το νέο super mini των Γερμανών θα δει το φως της δημοσιότητας μέσα στο 2019, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, ή νωρίτερα, με δεδομένο ότι ο αντικαταστάτης του γαλλικού «μικρού» είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί προς τα τέλη της επόμενης χρονιάς.

Σε κάθε περίπτωση, η χρήση κοινών τμημάτων ανάμεσα στο νέο Corsa F και το αδελφό πλέον «208» θα δώσει στους ιθύνοντες του γκρουπ PSA τη δυνατότητα να εξοικονομήσουν σημαντικούς πόρους βελτιώνοντας έτσι τους οικονομικούς δείκτες της πολύπαθης τα τελευταία χρόνια Opel. Το αν η διαφαινόμενη «γαλλοποίηση» των αυτοκινήτων της Opel και δη του Corsa είναι κάτι καλό ή κακό σε ότι αφορά στην ταυτότητα του ευρωπαϊκού best seller μοντέλου της γερμανικής εταιρείας, είναι κάτι που μένει να αποδειχτεί στην πράξη από τον τρόπο που οι Γάλλοι θα καταφέρουν να «προσαρμόσουν» στο πρώτο τις δικές τους τεχνικές λύσεις –πατώματα, αναρτήσεις και ενδεχομένως και κινητήρες._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ