20 Απρ 2017

Seat: Eπενδύει 900 εκατ. ευρώ στα νέα Ibiza και Arona

Η Seat επενδύει συνολικά 900 εκατομμύρια ευρώ, στον τομέα έρευνας και εξέλιξης, για τα νέa Ibiza και Arona.

O Πρόεδρος της SEAT Luca de Meo έκανε τη σχετική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στο Martorell του Πρόεδρου της κυβέρνησης της Καταλονίας Carles Puigdemont με αφορμή την έναρξη της μαζικής παραγωγής του νέου Ibiza. Εξήγησε ότι το ποσό αυτό έχει επενδυθεί για τη παραγωγή των δύο νέων μοντέλων καθώς και για την προσαρμογή του εργοστασίου στις παραγωγικές τους ανάγκες. Το ποσό των 900 εκατ. ευρώ αποτελεί μέρος της συνολικής επένδυσης των 3,3 δις ευρώ που ανακοινώθηκε το Σεπτέμβριο του 2015, για την περίοδο 2015-2019.

Ανεπτυγμένο εξ ολοκλήρου στη Βαρκελώνη, το νέο Ibiza κατασκευάζεται στη γραμμή παραγωγής 1 στο Martorell, το εργοστάσιο που παράγει τα περισσότερα οχήματα στην Ισπανία. Χτισμένο πάνω στη νέα πλατφόρμα MQB A0, το νέο Ibiza έχει ως στόχο να σηματοδοτήσει ένα φιλόδοξο σημείο καμπής όσον αφορά την ασφάλεια, τη σχεδίαση, την απόδοση και την άνεση. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017, η ίδια γραμμή παραγωγής θα φιλοξενήσει το SEAT Arona, το νέο compact crossover της μάρκας. Επιπλέον στο εργοστάσιο στο Martorell κατασκευάζεται το SEAT Leon καθώς και το Audi Q3.

Το μέλλον της SEAT: Βιώσιμη κερδοφορία

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Luca de Meo, υπογράμμισε το νέο στάδιο ανάπτυξης που έχει ξεκινήσει η μάρκα με τα νέα μοντέλα της και τα οικονομικά αποτελέσματα που επιβεβαιώνουν τη πορεία προς μία βιώσιμη κερδοφορία. Η SEAT πρόσφατα παρουσίασε τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα στην ιστορία της, με λειτουργικά κέρδη ρεκόρ 143 εκατομμύρια ευρώ. Το λανσάρισμα τεσσάρων νέων μοντέλων μεταξύ 2016 και 2017 είχε ως αποτέλεσμα ρεκόρ επενδύσεων και δαπανών R&D, που το προηγούμενο έτος ανήλθαν σε περισσότερο από 850 εκατομμύρια ευρώ.

Ετικέτες: