Επικαιρότητα Κόσμος

Seat: Η παραγωγή στο Martorell ξεπέρασε τις 10.000.000 μονάδες

Ένα σημαντικό κατασκευαστικό ορόσημα για τη μονάδα παραγωγής οχημάτων της Seat που φέτος κλείνει 25 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας.

Ύστερα από συνολική επένδυση ύψους 244,5 δις πεσετών (περίπου 1,47 δις €), η μονάδα κατασκευής οχημάτων της ισπανικής εταιρείας που βρίσκεται στο Martorell ξεκίνησε τις λειτουργίες της το 1993, όταν και μεταφέρθηκε σε αυτή η παραγωγή των αυτοκινήτων της Seat που μέχρι τότε και για 40 συναπτά έτη πραγματοποιούνταν στη Zona Franca της Βαρκελώνης.

Αυτή τη στιγμή, το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι το τρίτο μεγαλύτερο του VW Group στην Ευρώπη έχοντας κατασκευάσει όλα αυτά τα χρόνια 39 διαφορετικά μοντέλα, με πιο πρόσφατη προσθήκη εκείνη του νέου Audi A1. Στις εγκαταστάσεις του δε απασχολούνται αυτή τη στιγμή περί τους 12.500 εργαζομένους, ενώ σε αυτές βρίσκονται εν πλήρη λειτουργία πάνω από 2.000 ρομπότ.

Η παραγωγή οχημάτων ανέρχεται σύμφωνα με στοιχεία του 2018 στις 2.400 μονάδες σε ημερήσια βάση, δηλαδή ένα αυτοκίνητο ανά 30 δλ. Αυτή τη στιγμή στις εγκαταστάσεις του παράγονται τα Seat Leon, Ibiza και Arona, καθώς και το νέο Audi A1. Το 10.000.000ό μοντέλο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της μονάδες είναι ένα Arona FR 1.5 TSI, ένα αυτοκίνητο το οποίο «δομείται» στο δάπεδο MQB A0 του Ομίλου VW._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου