top icon
Επικαιρότητα

Το Seat Ibiza αποκτά έκδοση 1.5 TSI με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων DSG

Θέλοντας να ενισχύσει τον σπορ χαρακτήρα του Ibiza, η Seat ανακοίνωσε πως θα εφοδιάσει το χάτσμπακ μοντέλο της με μια κορυφαία έκδοση 1.5 TSI ισχύος 150 ίππων, που θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων.

Από το 1984, όταν και παρουσιάστηκε στην αγορά, το Seat Ibiza έχει καταστεί σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μοντέλα της ισπανικής μάρκας, καταγράφοντας 5,9 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως. Σε αυτό το πλαίσιο και με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωσή του, η Seat παρουσιάζει μια νέα -που είναι και η ισχυρότερη- έκδοση του Ibiza, η οποία διαθέτει 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.5 TSI, ισχύος 150 ίππων και ροπής 250 Nm. Από πλευράς επιδόσεων, το Ibiza 1.5 TSI 150 ps θα έχει επιτάχυνση 0-100 χλμ. σε 8,2” και τελική ταχύτητα 219 χλμ./ώρα. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του σπορτίφ προσωπικότητας του ισπανικού αυτοκινήτου, θα διαδραματίσει η προσθήκη αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DSG, 7 σχέσεων.

Σημειώστε, πως η πιο δυνατή έκδοση του Ibiza θα παρέχεται αποκλειστικά με τον συγκεκριμένο τύπο κιβωτίου, αφού όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της ισπανικής μάρκας, “απαντώντας” στη στροφή του αγοραστικού κοινού προς τα αυτόματα κιβώτια, που δείχνουν να κερδίζουν έδαφος απέναντι στα χειροκίνητα. Όπως προαναφέραμε, η χρήση της τεχνολογίας DSG παίζει σημαντικό ρόλο για τη διαμόρφωση των σπορτίφ χαρακτηριστικών του Ibiza, αφού πετυχαίνει ταχύτερες και πιο απαλές αλλαγές σχέσεων, προσφέροντας ταυτόχρονα μεγαλύτερη άνεση στους επιβάτες.

Seat Ibiza Interior

Το Seat Ibiza 1.5 TSI 150 ps DSG έχει δεχθεί τις περαιτέρω τροποποιήσεις των Ισπανών μηχανικών, ώστε πέραν των δυναμικών επιδόσεων, να εναρμονίζεται και με τις επιταγές του νέου πρωτοκόλλου μέτρησης κατανάλωσης και εκπομπής ρύπων, WLTP. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Seat, πάντοτε με βάση τον συγκεκριμένο κύκλο, η ισχυρότερη έκδοση του Ibiza έχει κατανάλωση 5,6-6,4 λίτρα/100 χλμ., ενώ η εκπομπή ρύπων κυμαίνεται μεταξύ 128-147 γραμμαρίων CO2/χλμ.

Υπενθυμίζουμε πως από το 2017, όταν ξεκίνησε η παραγωγή της τρέχουσας γενιάς του Seat Ibiza, το ισπανικό αυτοκίνητα σχεδιάζεται και παράγεται στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Seat, στο Martorell της Βαρκελώνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ