top icon
Επικαιρότητα

Seat Minimo Concept: Για αστικές μετακινήσεις

Το Minimo είναι ένα ενδιαφέρον concept οχήματος αποκλειστικά για αστικές μετακινήσεις που παρουσιάστηκε σήμερα από τη Seat στο Mobile World Congress.

Το Seat Minimo Concept είναι ένα τετράτροχο όχημα που παραπέμπει σε μοτοσικλέτα αποτελώντας σε φιλοσοφία το αντίπαλο δέος του Renault Twizy. Στις δηλώσεις της η ισπανική εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά πως το πρωτότυπο συνδυάζει «τα πλεονεκτήματα των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών για να δημιουργήσει ένα ευκίνητο ηλεκτρικό όχημα πόλης».

Επί της ουσίας, το Minimo Concept έχει μήκος μόλις 2,5 μ. (ακριβώς όσο το πρώτης γενιάς Smart ForTwo), ενώ το πλάτος του δεν υπερβαίνει τα μόλις 1,24 μ. Σήμα κατατεθέν του πρωτοτύπου είναι οι ασύμμετρες πόρτες (αυτή του οδηγού είναι μικρότερη σε μέγεθος), οι «ακάλυπτοι» τροχοί των 17 ιντσών και η διάταξη των 1+1 θέσεων στην καμπίνα.

Χωρίς να ανακοινώνει περαιτέρω στοιχεία, η ισπανική εταιρεία δηλώνει πως η μπαταρία του οχήματος είναι σε θέση να εξασφαλίσει «αστική αυτονομία» της τάξης των 100 χλμ. Σε αντίθεση με το Renault Twizy, ο συσσωρευτής ενέργειας του Minimo Concept μπορεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να αποσπαστεί από το «σώμα» του αυτοκινητου και να αντικατασταθεί από μια φορτισμένη μονάδα (δείτε τη σχετική φωτογραφία στη συνέχεια)._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ