top icon
Επικαιρότητα

Sergio Marchionne: H FCA θα πορευτεί μόνη της… τελικά!

Είδε και απόειδε ο Ιταλός μάνατζερ και τελικά, θέλοντας και μη, πήρε τη «μεγάλη» απόφαση…

Μετά τις άκαρπες προσπάθειές του να προσελκύσει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον του αυτοκινητικού κολοσσού της GM, αλλά και τους Γερμανούς του VW Group εν Ευρώπη, ο Sergio Marchionne, ο άνθρωπος που χρόνια τώρα ελέγχει τις τύχες της ιταλικο-αμερικανικής εταιρείας, δήλωσε σήμερα μιλώντας σε επενδυτές του ομίλου σε συνάντηση που είχαν στην πόλη του Άμστερνταμ ότι η Fiat Chrysler Automobiles τελικά θα προχωρήσει μόνη της στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα.

«Σε ότι αφορά στο θέμα με την VW και το αν υπάρχουν αυτή τη στιγμή συζητήσεις για μια πιθανή συγχώνευση, η απάντηση είναι όχι. Έχω μεγάλο σεβασμό για την VW αλλά πιστεύω πως αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να συζητήσουμε συμμαχίες. Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να εκτελέσουμε το αναπτυξιακό μας πλάνο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της FCA.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο μήνα ο Sergio Marchionne είχε πολλάκις αναφερθεί στο ενδεχόμενο ο Νο1 κατασκευαστής στον κόσμο να επιχειρήσει να προσεγγίσει την εταιρεία που διοικεί αναζητώντας έναν «χρήσιμο επιχειρηματικό εταίρο».

Στο όλο θέμα παρενέβη με δηλώσει του και ο Πρόεδρος της FCA, John Elkann.

«Ιστορικά, οι συγχωνεύσεις κάνουν την εμφάνισή τους σε περιόδους δυσκολιών. Οι συμμαχίες αυτές είναι απίθανο να συμβούν, εκτός αν πάει κάτι στραβά. Η Chrysler και η Opel είχαν έρθει σε συμφωνία καθώς αντιμετώπιζαν προβλήματα… Εμείς δεν θέλουμε να βρεθούμε με προβλήματα. Στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε το φιλόδοξο πρόγραμμά μας παρά το δύσκολο περιβάλλον», δήλωσε ο Elkann.

Ο Πρόεδρος της FCA, αναφερόμενος στον αντικαταστάτη του Sergio Marchionne στο τιμόνι του Ομίλου, δήλωσε:

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σχετικά με το πώς αντιμετωπίζουμε το θέμα της διαδοχής. Συνεργαζόμαστε με τον Sergio ώστε να βρούμε ένα άτομο που θα προέρχεται από το εσωτερικό της εταιρείας μας».

Θυμίζουμε πως ο Sergio Marchionne αναμένεται να αποχωρήσει από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στις αρχές του 2019 αμέσως μετά την έγκριση των οικονομικών αποτελεσμάτων της προηγούμενης χρονιάς. Ποιος θα τον αντικαταστήσει; Κατά την προσωπική μας εκτίμηση, ο νυν επικεφαλής των Maserati και Alfa Romeo, Reid Bigland._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ