top icon
Επικαιρότητα

Sergio Marchionne: Η FCA δεν έχει βιώσιμο οικονομικό μοντέλο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ο Sergio Marchionne υποστηρίζει πως η εταιρεία του δεν μπορεί ακόμα να επεκταθεί στο χώρο της ηλεκτροκίνησης καθώς η κατασκευή οχημάτων αυτού του τύπου αυτή τη στιγμή δεν είναι οικονομικά βιώσιμη για την Fiat Chrysler Automobiles. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο ισχυρός άνδρας της FCA δεν αποκάλυψε μόνο ότι η Ferrari θα προχωρήσει τελικά στην κατασκευή ενός Utility Vehicle, αλλά και το ότι η κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τον όμιλο που διευθύνει δεν συνιστά ένα βιώσιμο οικονομικό μοντέλο για την ίδια. Ο λόγος; Το πολύ υψηλό κόστος της. Στη σχετική ομιλία του, ο ιταλο-καναδός σχολίασε μάλιστα την εξαιρετική δουλειά που αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν τόσο η Tesla, όσο και προσωπικά ο ίδιος ο Elon Musk στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, ωστόσο υπεραμύνθηκε της άποψης που θέλει τα ZEV οχήματα της αμερικάνικης φίρμας να είναι κερδοφόρα.

«Όσο κι αν συμπαθώ τον Elon Musk ο οποίος είναι ένα πολύ καλός φίλος μου που έχει κάνει μια μνημειώδη δουλειά στο θέμα της προώθησης της Tesla, ακόμα δεν έχω πειστεί για την οικονομική βιωσιμότητα του μοντέλου που λανσάρει», δήλωσε χαρακτηρσιτικά ο Sergio Marchionne.

Και προσέθεσε:

«Εμείς δεν έχουμε αυτή τη στιγμή ένα βιώσιμο οικονομικό μοντέλο για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Έτσι, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στον τρόπο που θα αγκαλιάσουμε την ηλεκτροκίνηση».

Ποια λοιπόν θα είναι η γενικότερη κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η FCA τα προσεχή χρόνια;

«Η FCA θα επενδύσει στους κινητήρες εσωτερικής καύσης σε συνδυασμό όμως με την ηλεκτροκίνηση. Αλλά με έναν τρόπο που δεν θα της προκαλέσει ζημιά. Εμείς δεν στοιχηματίζουμε, τουλάχιστον για μια δεκαετία, στον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας μας. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει», δήλωσε με έμφαση ο CEO της FCA._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ