top icon
Επικαιρότητα

Sergio Marchionne: Πρέπει να μειώσουμε την εξάρτησή μας από το ντίζελ

Ο επικεφαλής της FCA πιστεύει πως η πτώση της δημοτικότητας των ντίζελ αυτοκινήτων είναι πλέον «μη αναστρέψιμη» και πως οι πόροι των εταιρειών θα πρέπει να διοχετευτούν από εδώ και στο εξής προς άλλες τεχνολογίες, προκειμένου οι τελευταίες να καλύψουν τα ολοένα και πιο αυστηρά περιβαλλοντικά πρότυπα.

Το ότι τα ντίζελ φθίνουν ως προς τη δημοτικότητά τους, είναι πλέον γεγονός. Αν μη τι άλλο, στις κατά τόπους αγορές της γηραιάς ηπείρου. Το ότι… πεθαίνουν, όμως, όπως πολλοί αρέσκονται να αναφέρουν σήμερα, απέχει αρκετά από τη σημερινή πραγματικότητα, μιας και το μερίδιο τους στις επιμέρους αγορές, προς το παρόν τουλάχιστον, καλά κρατεί. Εντούτοις, οι αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται να έχουν ήδη «πιάσει» το κλίμα, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες τους για την «μετά-ντίζελ» εποχή ανακοινώνοντας ο ένας μετά τον άλλο την απόφασή τους να διαθέσουν τους πόρους τους προς άλλες τεχνολογίες, οι οποίες θα αποτελέσουν θέλοντας και μη πλέον το κεντρικό άρμα για την εκπλήρωση των περιβαλλοντικών υποχρεώσεων κάθε μάρκας.

Μια από αυτές είναι σίγουρα και η Fiat Chrysler Automobiles, η οποία ανακοίνωσε δια στόματος Sergio Marchionne πως από το 2022 θα καταργηθεί η έκδοση ντίζελ της Maserati Levante. Και όπως όλα δείχνουν και οι αντίστοιχες τόσο στις Alfa Romeo και Fiat, όσο και στην Jeep (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Σε σχετικές δηλώσεις του, τις οποίες μπορεί να βρει κανείς σήμερα στο βρετανικό ηλεκτρονικό Τύπο, ο Sergio Marchionne φέρεται να δήλωσε τα εξής γύρω από το θέμα της πετρελαιοκίνησης:

«Η αποδέσμευση ήδη συμβαίνει. Από τo dieselgate και μετά, το μερίδιο των πωλήσεων των ντίζελ μειώνεται κάθε μήνα. Δεν υπάρχει λόγος να το αρνηθούμε. Είναι σαφές ότι το κόστος για να φτάσουν τα ντίζελ στα νέα πρότυπα θα γίνει απαγορευτικό».

Και προσέθεσε:

«Ουσιαστικά, πρέπει να μειώσουμε την εξάρτησή μας από το ντίζελ. Όποια και αν είναι τα επιχειρήματα από κάθε πλευρά, είναι σίγουρο ότι οι αγορές έχουν στραφεί κατά του ντίζελ».

Όσον αφορά στις προθέσεις της FCA στο εν λόγω θέμα, ο Sergio Marchionne είπε:

«Δεν είμαι βέβαιος ότι έχουμε τη δύναμη ως FCA ή ως βιομηχανία για να το αναστρέψουμε».

Θυμίζουμε ότι την 1η Ιουνίου του τρέχοντος έτος η Sergio Marchionne σκοπεύει να ανακοινώσει το νέο 5ετές αναπτυξιακό πλάνο για λογαριασμό της FCA, κάτι που εκτός απροόπτου αναμένεται μεταξύ άλλων να λύσει τις απορίες όλων αναφορικά με τις κινήσεις και αποφάσεις του ομίλου στον τομέα της πετρελαιοκίνησης._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ