top icon
Επικαιρότητα

Sharp εναντίον Daimler, σημειώσατε 1

Η ιαπωνική εταιρεία Sharp κέρδισε την αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον της Daimler που αφορούσε αξιώσεις της για παραβίαση δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας από τον Γερμανό κατασκευαστή.

Ένα σχεδόν μήνα μετά την απόφαση δικαστηρίου να δικαιώσει την εταιρεία Nokia σε αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον της Daimler αναφορικά με δικαιώματα ευρεσιτεχνίας της πρώτης που παραβιάστηκαν από την δεύτερη και αφορούσαν σε μη νόμιμη χρήση «ψηφιακών λύσεων» που χρησιμοποιήθηκαν σε οχήματά της, δικαστήριο της πόλης του Μονάχου αποφάσισε σήμερα ότι ο γερμανικός όμιλος έπραξε το ίδιο και στην περίπτωση της ιαπωνικής Sharp καταπατώντας πατέντες της που σχετίζονται με τον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Κατόπιν τούτου, η Sharp μπορεί να επιβάλει στην Daimler την απαγόρευση πωλήσεων των αυτοκινήτων της στη γερμανική αγορά, αρκεί η ιαπωνική εταιρεία να δεσμεύσει το ποσό των 5,5 εκατομμύρια ευρώ ως εγγύηση για την κάλυψη τυχόν ζημιών σε περίπτωση αναίρεσης της απαγόρευσης μετά την σχετική έφεση που πρόκειται να καταθέσει ο γερμανικός όμιλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sharp κατέχει σήμερα περισσότερα από 6.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών σε περισσότερες από 50 χώρες ανά τον κόσμο – και όπως είναι φυσικό η ιαπωνική εταιρεία θεωρεί το εν λόγω «χαρτοφυλάκιο» ως σημαντικό πόρο για την εξέλιξη και βιωσιμότητά της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα έγκυρων μέσων, η Sharp φέρεται να έχει μηνύσει και το ιαπωνικό παράρτημα της Tesla ζητώντας να εκδοθεί διαταγή για τη διακοπή εισαγωγών ορισμένων ηλεκτρικών οχημάτων στην Ιαπωνία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ