top icon
Κόσμος

Silence: Η εταιρεία μικροκινητικότητας που σκοπεύει να γίνει μεγάλη δύναμη στην Ευρώπη

Με την ευκαιρία της άφιξης της εταιρείας τεχνολογίας Silence στην Ελλάδα μέσω της Kosmocar και της Kosmoride, μαθαίνουμε ορισμένα πράγματα γι αυτήν, πριν γνωρίσουμε καλύτερα τα οχήματά της από τις 16 Μαΐου στο Golden Hall.

Η Silence, που ιδρύθηκε στη Βαρκελώνη το 2012, είναι η κορυφαία εταιρεία στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ισπανία. Τώρα, ξεπερνώντας για άλλη μια φορά άλλες εταιρείες σε μηνιαίες ταξινομήσεις, η Silence στοχεύει να γίνει μεγάλη δύναμη και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στόχος της είναι να προσφέρει μια ανώτερη ποιότητα ζωής, πόλεις χωρίς θόρυβο και ρύπανση, με μεγάλη ευκολία στην εργασία. Η Silence θέλει να δεσμευτεί στην ευρωπαϊκή αγορά, και να επιτύχει αριθμούς τόσο θετικούς όσο και στην Ισπανία, όπου είναι κορυφαία στην αγορά με το όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις σε κάθε κατηγορία.

Silence

Η Silence έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2019 ως πρώτη εταιρεία στις ταξινομήσεις σε εθνικό επίπεδο, μπροστά από την Tesla και τη Nissan. Ως ο μοναδικός κατασκευαστής ηλεκτρικών σκούτερ και μπαταριών με έδρα τη Βαρκελώνη κατέγραψε 1.944 ταξινομήσεις, αποτελώντας έτσι το ηλεκτρικό όχημα (σε οποιαδήποτε κατηγορία) με τις περισσότερες ταξινομήσεις στην Ισπανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγονται από την AEDIVE (Ισπανική Ένωση Επιχειρήσεων για την Ενίσχυση και Ανάπτυξη της Αγοράς Ηλεκτρικών Οχημάτων). Τα στοιχεία αυτά καθιστούν για άλλη μια φορά τη Silence την κορυφαία ηλεκτρική μάρκα στην Ισπανία. Έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του έτους μπροστά από την Tesla (1.221 ταξινομημένες μονάδες) και τη Nissan (1.458).

Silence

Οι περισσότερες από αυτές τις ταξινομήσεις αντιστοιχούν στο μοντέλο S02. Είναι το όχημα που χρησιμοποιείται από πολλούς φορείς κοινής χρήσης οχημάτων, όπως η Acciona (Ισπανία), η Mobility (Ελβετία), η Scoot (Βαρκελώνη) και η Molo (Βαλένθια). Για πρώτη φορά τα στατιστικά στοιχεία περιλαμβάνουν ορισμένες μονάδες του S01, του πρώτου μοντέλου που δημιουργήθηκε ειδικά για μεμονωμένους πελάτες και ήδη υπάρχουν 500 ηλεκτρονικές προπαραγγελίες γι’ αυτό. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και οι παραδόσεις θα γίνονται αυστηρά με σειρά κράτησης.

Silence

Η Silence σκοπεύει να κάνει το άλμα στην ευρωπαϊκή αγορά, προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όλες τις εταιρείες και τους ιδιώτες που επιθυμούν να βελτιώσουν τη ζωή στις πόλεις τους. Αυτή τη στιγμή, το δίκτυο διανομής αυξάνεται. Τον Ιούνιο του 2019 άνοιξε το πρώτο κατάστημα Flagship Store στην Ευρώπη. Το Λουξεμβούργο ήταν η πόλη που επιλέχθηκε για να ξεκινήσουν τα πράγματα. Με αυτή την ευκαιρία, η Silence ένωσε τις δυνάμεις της με την εταιρεία διανομής αυτοκινήτων Losch που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, με μεγάλη εμπειρία στον τομέα.

Silence

Πέρα από τον τρέχοντα στόχο της κατάκτησης μιας ισχυρής θέσης στην Ευρώπη, ορισμένες ευρωπαϊκές εταιρείες συνεργάζονται ήδη με τη Silence. Χάρη σε συμφωνίες με άλλες εταιρείες ενοικίασης ή την αγορά μικρών στόλων, η Silence κυκλοφορεί σε πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Ιταλίας και της Μάλτας.

Silence

Σημαντικές μεταφορικές εταιρείες ή υπηρεσίες, όπως η Delivery Mates, στο Λονδίνο, η GreenLiv στη Γαλλία, η CPT στη Μάλτα και η Vair Spa, στην Ιταλία, διαθέτουν τα S02 και S03 με τα οποία πραγματοποιούν καθημερινές παραδόσεις στις πόλεις στις οποίες δραστηριοποιούνται. Υπάρχουν επίσης δημόσιοι φορείς, όπως το Συμβούλιο του Ρότερνταμ (Ολλανδία), το οποίο διαθέτει στόλο 12 σκούτερ Silence S02 για τη διαχείριση των δημόσιων χώρων στάθμευσης στην πόλη. Όπως έχουμε επίσης αναφέρει, οι εταιρείες κοινής χρήσης οχημάτων έχουν δεσμευτεί στη Silence για τις υπηρεσίες τους με κοινόχρηστα σκούτερ. Σε αυτή την περίπτωση, στην Ευρώπη έχουμε την εταιρεία Mobility, από την Ελβετία, η οποία διαθέτει αυτή την υπηρεσία που λειτουργεί σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Silence

Τα ηλεκτρικά scooters, που αποτελούν και τα βασικά προϊόντα της Silence, διατίθενται σε δύο βασικές εκδόσεις, με την τελική ταχύτητα είτε στα 45 χλμ./ώρα, και μπορούν να οδηγηθούν από άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω, είτε στα 90-110 χλμ./ώρα. Η αυτονομία τους φτάνει έως και τα 149 χιλιόμετρα. Τα συγκεκριμένα οχήματα αποτελούν ιδανική λύση για την ηλεκτροκίνηση στον πυκνό ιστό των σημερινών μεγαλουπόλεων και απευθύνονται σέ κάθε χρήστη.

Silence

Η φόρτιση των Silence γίνεται εύκολα χωρίς να χρειάζεται ξεχωριστή εγκατάσταση φορτιστών. Η μπαταρία μπορεί να μετακινηθεί πανεύκολα, χάρη στους ενσωματωμένους τροχούς και τη λαβή που διαθέτει ενώ φορτίζεται σε μια κοινή πρίζα σούκο. Χάρη στον on board φορτιστή των 600W θα έχει φορτίσει στο 100% της χωρητικότητάς της μέσα σε μόλις 5 ώρες. Για πλήρως οικολογικές και φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί και με ηλιακή ενέργεια μέσω πάνελ.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της Silence, είναι ένα διθέσιο όχημα με μήκος κάτω από 2,3 μέτρα για απόλυτη ευελιξία. Η αυτονομία του φτάνει σχεδόν τα 150 χιλιόμετρα, η μέγιστη ταχύτητα τα 90 χλμ./ώρα ενώ το κλείδωμα-ξεκλείδωμα γίνεται χωρίς κλειδί μέσω εφαρμογής στο smartphone. Το nanocar της Silence θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα από την Kosmoride μέσα στο 2022.

Οι τιμές των scooters Silence ξεκινούν από τις 3.990€, ενώ παράλληλα μπορούν να τύχουν επιδότησης μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», για ποσοστό 30% της αξίας τους και μέχρι του ποσού των 3.000€. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τα scooters της Silence από τις 16 Μαΐου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στο Μαρούσι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ