Επικαιρότητα Κόσμος

Skoda: 7.000.000 κιβώτια στη μονάδα της Mlada Boleslav

Τόσα είναι τα κιβώτια ταχυτήτων του τύπου MQ 200 που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα από τη Skoda στo εργοστάσιό της στη Mlada Boleslav.

Όπως ανακοινώθηκε από την Τσέχικη εταιρεία, από το 2000 έως και σήμερα, η Skoda έχει κατασκευάσει 7.000.000 κιβώτια ταχυτήτων της σειράς MQ 200 στη σύγχρονη μονάδα που η ίδια διατηρεί στην πόλη Mlada Boleslav. Πρόκειται για μηχανικά συστήματα μετάδοσης με 5 ή 6 σχέσεις που είναι σχεδιασμένα ώστε να «διαχειρίζονται» με ασφάλεια ροπή έως και 200 Nm, τα οποία προορίζονται για ένα μεγάλο εύρος μοντέλων του VW Group. Όπως μας πληροφορεί σήμερα η τσέχικη εταιρεία, στη συγκεκριμένη μονάδα κατασκευάζονται σε 50 διαφορετικούς τύπους περί τα 1.500 αντίτυπα των εν λόγω κιβωτίων σε ημερήσια βάση. Με τη Skoda να επενδύει επιπλέον 65 εκ. € για την περεταίρω επέκταση της εν λόγω μονάδας, η παραγωγική δυναμική της τελευταίας αναμένεται να αυξηθεί έτι περεταίρω μέσα στο 2019.

Το κατασκευαστικό χαρτοφυλάκιο… κιβωτίων της εταιρείας περιλαμβάνει σήμερα τρεις στο σύνολο τύπους συστημάτων μετάδοσης: εκτός από τον MQ 200, η Skoda κατασκευάζει επίσης κιβώτια των σειρών MQ/SQ 100 στο κεντρικό εργοστάσιο στην Mlada Boleslav, καθώς και εκείνα της σειράς DQ 200 από το 2012 μέχρι και σήμερα, στο εργοστάσιό της στην πόλη Vrchlabí. Συνολικά και στις δύο μονάδες, κάθε μέρα η Skoda παράγει 4.800 κιβώτια ταχυτήτων. Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί στις μονάδες που βρίσκονται στις δύο αυτές πόλεις πάνω από 10.000.000 κιβώτια ταχυτήτων διαφόρων τύπων._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου