top icon
Κόσμος

Η Skoda επανεκκινεί την παραγωγή του Enyaq iV

Μετά από διακοπή λειτουργίας αρκετών εβδομάδων, η Skoda επανεκκινεί και πάλι την παραγωγή του Skoda Enyaq iV.

Η παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού SUV της Skoda είχε διακοπεί λόγω επιπλοκών στον εφοδιασμό εξαρτημάτων και συγκεκριμένα στην προμήθεια των καλωδιώσεων. Η προμήθεια των συγκεκριμένων καλωδιώσεων προερχόταν από την χώρα της Ουκρανίας η οποία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Ωστόσο αυτό το πρόβλημα ξεπεράστηκε και τώρα η Τσέχικη εταιρεία αυξάνει και πάλι σταδιακά την παραγωγή του Skoda Enyaq iV. Αρχικά η παραγωγή θα κυμαίνεται σε 1.000 μονάδες την εβδομάδα και σταδιακά ο αριθμός όπως όλα δείχνουν θα αυξηθεί.

Enyaq iV

Στόχος η διατήρηση της παραγωγικής ικανότητας

Η Skoda στο κεντρικό εργοστάσιο που βρίσκεται στην πόλη Mlada Boleslav κατάφερε να αποκαταστήσει την προμήθεια των βασικών εξαρτημάτων, επιτρέποντας την επανεκκίνηση της παραγωγής. Μακροπρόθεσμος στόχος της εταιρείας από την Τσεχία είναι η διατήρηση της πλήρης παραγωγικής ικανότητας.

Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα συγκεκριμένων εξαρτημάτων και επί του παρόντος δεν είναι δυνατόν να γίνουν προβλέψεις σχετικά με τις αλυσίδες εφοδιασμού και την παραγωγική ικανότητα. Περίπου 1.000 Enyaq iV ανά εβδομάδα μπορούν να παραχθούν τώρα που η παραγωγή έχει ξεκινήσει αλλά η δυναμικότητα θα αυξηθεί σταδιακά σε διάστημα δύο μηνών. Μακροπρόθεσμα, το εργοστάσιο στην Mlada Boleslav θα παράγει έως και 370 Enyaq iVs και Enyaq coupe iVs την ημέρα.

Skoda
Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Skoda αποτελεί το μεγαλύτερο βήμα της τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας μέχρι σήμερα στην υλοποίηση της στρατηγικής της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Το Enyaq iV βασίζεται στην πλατφόρμα του ομίλου Volkswagen Modular Electrification Toolkit (MEB).

Το Enyaq το οποίο κατασκευάζεται στο κεντρικό εργοστάσιο της Skoda στην πόλη Mlada Boleslav, είναι το μοναδικό μοντέλο το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα MEB στην Ευρώπη που κατασκευάζεται εκτός Γερμανίας. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο παράγεται επίσης και το δημοφιλές μοντέλο Octavia.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Skoda Enyaq iV
  • Skoda
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ