top icon
Επικαιρότητα

Skoda Kodiaq

Από το πρωτότυπο VisionS που είδαμε προ εξαμήνου στην Έκθεση της Γενεύης μέχρι την τελική υλοποίηση του Kodiaq, γίνεται ολοφάνερο ότι η Skoda απευθύνεται πλέον και στο θυμικό του αγοραστή.

 

Φαίνεται πως ήρθε η ώρα η Skoda να αναθεωρήσει τον τρόπο που απευθύνεται στο αγοραστικό κοινό της, το οποίο μέχρι σήμερα επέλεγε τα μοντέλα της κατά κύριο λόγο με λογικά κριτήρια. Με την παρουσίαση του Kodiaq, το οποίο θα αρχίσει να διατίθεται από το Φεβρουάριο του 2017, ο σχεδιασμός αποκτά μεγαλύτερη αξία σε σχέση με το παρελθόν. Αυτό είναι κάτι που δεν έκρυψαν οι άνθρωποι της εταιρείας στην αποκάλυψη του μοντέλου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αρχή του προηγούμενου μήνα στο Βερολίνο, σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση μπροστά σε περίπου 800 καλεσμένους. Είναι η πρώτη φορά που σε λανσάρισμα μοντέλου της τσεχικής φίρμας γίνεται λόγος για τον τρόπο που ο σχεδιασμός απευθύνεται στο συναίσθημα του αγοραστή, όταν στο παρελθόν η αυστηρότητα των γραμμών και η ακρίβεια της κατασκευής ήταν αυτά που χαρακτήριζαν το ντιζάιν ενός Skoda.

Φυσικά, με το μεγάλο της SUV, το οποίο βασίζεται στο ευέλικτο δάπεδο MQB του Ομίλου VW, η Skoda δεν πρόκειται να απεμπολήσει κλασικές της αξίες, όπως είναι το value for money αλλά και οι εντυπωσιακοί εσωτερικοί χώροι. Έτσι, με μήκος 4,7 μ., το Kodiaq διαθέτει εξαιρετικά άνετους χώρους για τους επιβάτες και την κορυφαία χωρητικότητα των 720 λίτρων για το πορτ μπαγκάζ. Να επισημάνουμε ότι το τσεχικό SUV είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Skoda το οποίο θα διατίθεται, έστω και προαιρετικά, με τρεις σειρές καθισμάτων, με τη μεσαία να σύρεται σε μια διαδρομή μήκους 18 εκ. Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από ποιοτικά υλικά, τουλάχιστον αν κρίνει κανείς από τις πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις της παρουσίασης.

Κάτω από το καπό του αυτοκινήτου αρχικά θα φιλοξενούνται δύο 2λιτροι κινητήρες ντίζελ και τρεις βενζινοκινητήρες με απόδοση που κυμαίνεται από 125 έως 190 ίππους, ενώ στον τομέα της μετάδοσης προσφέρονται κατά περίπτωση χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή DSG με 6 ή 7 σχέσεις και μετάδοση της κίνησης στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς, με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη. Έτσι, για παράδειγμα, οι δύο κορυφαίοι κινητήρες της γκάμας, ο TSI των 180 ίππων και ο TDI των 190 ίππων, διαθέτουν 7άρι κιβώτιο DSG και τετρακίνηση._ Μ. Σ.

Εντυπωσιακή είναι η πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων άνεσης και ασφάλειας με την οποία θα εφοδιάζεται το Skoda Kodiaq, όπως τα Area View, Manoeuvre Assist, Tow Assist, Εmergency Assist, Crew Protect Assist, Multi-Collision Brake, City Emergency Brake, Predictive Pedestrian Protection, Adaptive Cruise Control, Lane Assist, Blind Spot Detect και Rear Traffic Alert.


ΑΜΑΞΩΜΑ

ΜΗΚΟΣ: 4.697 χλστ.

ΠΛΑΤΟΣ: 1.882 χλστ.

ΥΨΟΣ: 1.676 χλστ. (με μπάρες οροφής)

ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ 2.791 χλστ.

ΒΑΡΟΣ (1.4 TSI): 1.452 κιλά / 1.540 (4×4)

Cx = 0,33


ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

1.4TSI 125 PS / 200 Nm

1.4 TSI 150 PS / 250 Nm

2.0 TSI 180 PS / 320 Nm

2.0 TDI 150 PS / 340 Nm

2.0 TDI 190 PS / 400 Nm

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ