top icon
Επικαιρότητα

Skoda Mountiaq, η νέα pick-up σπουδή των Τσέχων

Τριάντα πέντε στο σύνολο σπουδαστές του Skoda Vocational School εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να κατασκευάσουν το νέο Moutiaq, ένα πρωτότυπο στην κυριολεξία μοντέλο που θα αποτελέσει μία «one-off» έκδοση pick-up του Kodiaq.

Το πρωτότυπο Mountiaq αποτελεί την έκτη κατά σειρά δημιουργία των εκπαιδευομένων σπουδαστών του Skoda Vocational School που έχει την έδρα του στην Mlavda Bolaslev της Τσεχίας. Αυτή τη φορά, το εγχείρημα των 35 στο σύνολο ατόμων – ανάμεσά τους και 6 γυναίκες – που εμπλέκονται στο νέο αυτό project αφορά στη δημιουργία ενός pick-up μοντέλου, το οποίο θα χρησιμοποιεί ως «μαγιά» το γνωστό και μη εξαιρετέο Skoda Kodiaq. Έτσι, για οκτώ μήνες, οι μαθητευόμενοι του Skoda Vocational School θα επενδύσουν για την ολοκλήρωση του Moutnaq περί τις 2.000 ώρες εργασίας.

«Το όνομα Mountiaq μεταφέρει τέλεια την αίσθηση περιπέτειας και τις μοναδικές ιδιότητες εκτός δρόμου του δυναμικού αυτού pick-up», δηλώνουν οι εκπαιδευόμενοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευόμενοι ηλικίας από 17 και 20 ετών ξεκίνησαν να εργάζονται «πάνω» στο Mountiaq, πάντοτε υπό την επίβλεψη των δασκάλων τους, τον Σεπτέμβριο του 2018. Το πρώτο βήμα της προσπάθειάς τους συνίστατο στην ενίσχυση του «σώματος» του Kodiaq πριν την αφαίρεση της οροφής του, καθώς και στη μείωση του μεγέθους των εμπρός θυρών. Οι μαθητευόμενοι ανέπτυξαν επίσης μια ειδική βάση για το σύστημα ρυμούλκησης στο εμπρός μέρος της κατασκευής που θα είναι σε θέση να αντέξει τις τεράστιες πιέσεις που θα βιώνει το αυτοκίνητο στην off-road χρήση. Επίσης, η ενσωμάτωση μιας πλήρως λειτουργικής πίσω πόρτας στο πίσω μέρος αποτέλεσε μία ακόμα πρόκληση, σε συνδυασμό με τη δημιουργία μιας ευρύχωρης καρότσας, με κρυφό αποθηκευτικό χώρο και ανεξάρτητο φωτισμό.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη χρηστικότητα στις εκτός δρόμου διαδρομές, οι μαθητευόμενοι αύξησαν την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος σχεδόν κατά 10 εκ. σε σχέση με εκείνο της έκδοσης Scout.

Το μεταξόνιο του Skoda Mountiaq είναι 2.788 χλστ, ενώ την κίνηση παρέχει ο 2λιτρος TSI κινητήρας της εταιρείας, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 190 ίππους.

Θυμίζουμε πως το 2014, η ομάδα των τότε νεαρών σπουδαστών του Skoda Vocational School έφερε στο φως το Citijet, ένα «μικρό» αυτοκίνητο πόλης που βασίζονταν στο Citigo, το 2015 το Funstar, με άλλα λόγια, την pick-up έκδοση του Fabia, το 2016 το Atero, ένα Rapid Spaceback με κουπέ χαρακτηριστικά, το 2017 το Element, ένα ηλεκτρικό Citigo με χαρακτήρα… buggy και πέρσι το Sunroq, ένα Karoq με μαλακή αναδιπλούμενη οροφή._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ