top icon
Κόσμος

Skoda Slavia, ένα σεντάν για την αγορά της Ινδίας

Το νέο Skoda Slavia συμπληρώνει τη γκάμα μοντέλων της Τσέχικης εταιρείας στην αγορά της Ινδίας, μετά το νέο Kushaq.

Η Skoda είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει στρατηγικό ρόλο εντός του VW Group, ως η μάρκα που θα ηγηθεί της ανάπτυξης του oμίλου σε πολλά υποσχόμενες νέες αγορές. Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η Ινδία, με τη Skoda να αποκαλύπτει το νέο Slavia, ένα ιδιαίτερα ευρύχωρο μικρομεσαίο σεντάν, ειδικά για την τοπική αγορά, στο πλαίσιο του project INDIA 2.0. Το νέο μοντέλο έχει σχεδιαστεί, εξελιχθεί και κατασκευάζεται στην Ινδία, στο εργοστάσιο του Pune, ενώ είναι το δεύτερο που παρουσιάζει η Skoda ειδικά για την αχανή τοπική αγορά, μετά το Kushaq, ένα νέο συμπαγές SUV, που είδε το φως της δημοσιότητας πριν μερικούς μήνες.

Skoda Slavia

Το Skoda Slavia βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0-IN, μια παραλλαγή της MQB που είναι ειδικά προσαρμοσμένη για τις ανάγκες των αγοραστών στην Ινδία. Το όνομα του μοντέλου αποτίει φόρο τιμής στις απαρχές της εταιρείας. Το 1895, οι ιδρυτές Václav Laurin και Václav Klement ξεκίνησαν την επιχείρησή τους επισκευάζοντας ποδήλατα στη Mladá Boleslav. Μόλις ένα χρόνο μετά, το 1896, κυκλοφόρησαν με επιτυχία τα πρώτα τους ποδήλατα με την επωνυμία Slavia. Τα ποδήλατα αντιπροσώπευαν την αξιοπιστία, την προσιτή τιμή και την εφευρετικότητα – ιδιότητες που εξακολουθούν να αποτελούν την “Simply Clever” εταιρική φιλοσοφία της Skoda σήμερα. Το όνομα Slavia έγινε γρήγορα συνώνυμο της ποιότητας και της καινοτομίας και υιοθετήθηκε επίσης για τις μοτοσυκλέτες που παρουσίασαν οι Laurin και Klement, το 1899.

Skoda Slavia

Τι είναι το νέο Skoda Slavia

Με μήκος 4,541 μ., πλάτος 1,752 μ. και ύψος 1,487 μ., το Skoda Slavia είναι ένα ευρύχωρο μικρομεσαίο σεντάν. Σε αυτό συντελεί και το μεταξόνιο των 2,651 μ.. Αντίστοιχα μεγάλος είναι και ο χώρος αποσκευών, που φτάνει τα 521 λίτρα.

Οι επιβάτες του Slavia προστατεύονται από έως και 6 αερόσακους για τον οδηγό και τον συνοδηγό, καθώς και από προαιρετικούς μπροστινούς πλευρικούς αερόσακους και αερόσακους κεφαλής τύπου κουρτίνας. Στη διάθεσή του, ο οδηγός έχει και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας.

Skoda Slavia

Το προσθιοκίνητο νέο μοντέλο διατίθεται με επιλογή από δύο κινητήρες της οικογένειας TSI. Ο 3κύλινδρος 1.0 TSI αποδίδει 115 ίππους (85 kW), ενώ ο 4κύλινδρος 1.5 TSI με τεχνολογία ενεργού κυλίνδρου (ACT), έχει απόδοση 150 ίππους (110 kW). Το βασικό κιβώτιο ταχυτήτων είναι χειροκίνητο 6 σχέσεων, ενώ ένα 6τάχυτο αυτόματο είναι προαιρετικό για τον 1.0 TSI, ενώ ο 1.5 TSI συνδυάζεται και με ένα DSG 7 σχέσεων.

Skoda Slavia

Ανάμεσά στα στοιχεία εξοπλισμού του μοντέλου περιλαμβάνονται τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED εμπρός και πίσω, το ψηφιακό ταμπλό οργάνων με ανεξάρτητη οθόνη infotainment έως και 10 ιντσών, ο ατμοσφαιρικός εσωτερικός φωτισμός, το ιδιαίτερα ισχυρό κλιματισμό Climatronic ειδικά για την Ινδία με έλεγχο αφής με Air Care, καθώς και αεριζόμενα μπροστινά καθίσματα, αισθητήρες βροχής και φωτός, cruise control, αισθητήρα πίεσης ελαστικών και πολλά άλλα, με αξιοσημείωτη την ειδική εσοχή στο ταμπλό, για τα φυλακτά των Ινδών.

Με το project INDIA 2.0, το VW Group στοχεύει να ενισχύσει την παρουσία της Skoda και της μητρικής VW στη χώρα μακροπρόθεσμα και, ανάλογα με την εξέλιξη της αγοράς, να επιτύχει συνδυασμένο μερίδιο αγοράς 5% έως το 2025. Οι επενδύσεις ανέρχονται συνολικά σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ, συμπεριλαμβανομένων 275 εκατομμυρίων ευρώ στην έρευνα και ανάπτυξη νέων μοντέλων για τις δημοφιλείς κατηγορίες στη χώρα.

Skoda Slavia

Η Skoda έχει δημιουργήσει μια νέα γραμμή παραγωγής για την πλατφόρμα MQB-A0-IN στο εργοστάσιό της στο Pune, βασισμένη σε εργατικό δυναμικό της περιοχής, με την τοπική προστιθέμενη αξία να είναι άνω του 95%. Μεσοπρόθεσμα, η Τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να εξάγει τα μοντέλα που κατασκευάζονται στην Ινδία, σε άλλες αναδυόμενες αγορές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Skoda Slavia
  • Skoda Slavia
  • Skoda Slavia
  • Skoda Slavia
  • Skoda Slavia
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ