top icon
Επικαιρότητα

Skoda Superb Scout – μια ναυαρχίδα πολλαπλών χρήσεων και δυνατοτήτων

Μετά από την Octavia, τo Kodiaq και τo Karoq, ο Superb είναι το τέταρτο μοντέλο της Skoda που κυκλοφορεί με έκδοση Scout.

Από τα μέσα του 2019 η Skoda προσφέρει την τρίτη γενιά της ναυαρχίδας της στην έκδοση Scout. Έτσι το μοντέλο επικεντρώνεται στην αίσθηση off-road, με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις να παρέχει προστασία στο κάτω μέρος του οχήματος. Διαθέτει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα στην κατηγορία του, η οποία κυμαίνεται από 660 έως 1.950 λίτρα, ενώ μπορεί επίσης να μεταφέρει ογκώδη υπαίθριο εξοπλισμό, όπως ποδήλατα βουνού ή άλλα αθλητικά βοηθήματα σε πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες. Επιπλέον, με ικανότητα ρυμούλκησης 2.200 κιλών, το Superb Scout είναι ιδανικό για ρυμούλκηση βαρκών και τροχόσπιτων, αλλά και πολλών άλλων. Με την τετρακίνηση στον βασικό του εξοπλισμό, προσφέρει πλεονέκτημα σε κάθε είδους δρόμο.

Σε περίπτωση που οι εμπρόσθιοι τροχοί χάσουν πρόσφυση υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης, ένας ηλεκτρονικά ελεγχόμενος υδραυλικός συμπλέκτης πέμπτης γενιάς μεταδίδει αυτόματα μερικά τη ροπή μετάδοσης στους πίσω τροχούς μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Αυτό εξασφαλίζει τη διατήρηση της κίνησης και η ισχύς κατανέμεται πάντοτε εκεί όπου απαιτείται, χωρίς ο οδηγός να χρειάζεται να κάνει οτιδήποτε. Αν είναι απαραίτητο μέχρι το 90% της ισχύος μπορεί να μεταδοθεί στον οπίσθιο άξονα, ενώ έως 85% μπορεί ακόμη και να κατευθύνεται σε έναν μόνο τροχό.

Εκτός από τους ανθεκτικούς προφυλακτήρες στο μπροστινό και το πίσω μέρος, το Superb Scout χαρακτηρίζεται από την επένδυση αλουμινίου, καθώς και από τα πρόσθετα πλαστικά πάνελ που προστατεύουν τους θόλους των τροχών. Οι ράγες οροφής και οι επενδύσεις των πλευρικών παραθύρων είναι επιχρωμιωμένες. Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από ειδικά διακοσμητικά ξύλινα στοιχεία για το ξύλο, τα καθίσματα καλύπτονται με ένα ειδικό ύφασμα και προαιρετικά το αυτοκίνητο μπορεί να διατεθεί με συνδυασμό alcantara και δέρματος.

Το Skoda Superb Scout διατίθεται αποκλειστικά με τους ισχυρότερους κινητήρες ντίζελ ή βενζίνης που χρησιμοποιεί η εταιρεία. Ο πετρελαιοκινητήρας 2.0 TDI προσφέρει ισχύ 190 PS και μέγιστη ροπή στρέψης 400 Nm. Ο βενζινοκινητήρας 2.0 TSI διαθέτει ισχύ 272 PS και έχει μέγιστη ροπή 350 Nm. Και οι δύο εκδόσεις κινητήρων προσφέρονται με κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (DSG) των 7 σχέσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ