top icon
Επικαιρότητα

Skoda Vision iV, το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο της Skoda

Η τσέχικη εταιρεία θα παρουσιάσει στην 89η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το Vision iV, ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο με κουπέ χαρακτηριστικά που «πατά» στην πλατφόρμα MEB του VW Group.

Ο Τσέχος κατασκευαστής θα παρουσιάσει το επόμενο βήμα του προς την ηλεκτρική κινητικότητα του άμεσου (πλέον) μέλλοντος στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (5-17 Μαρτίου) με την παγκόσμια πρεμιέρα του πρωτοτύπου Skoda Vision iV που βασίζεται στο δάπεδο Modular Electric Drive Kit (MEB) του VW Group. Το πρωτότυπο, όπως μπορείτε και εσείς να δείτε από τα δύο επίσημα σκίτσα που δόθηκαν πριν λίγο στη δημοσιότητα, συνδυάζει ένα αθλητικό παρουσιαστικό που παραπέμπει σε κουπέ όχημα, στο οποίο κύρια χαρακτηριστικά είναι οι τονισμένοι θόλοι, η έντονη κλίση της οροφής στο πίσω μέρος και – φυσικά- οι τροχοί των 22 ιντσών.

Ένα ακόμα στοιχείο που τραβά το βλέμμα είναι η απουσία εξωτερικών καθρεπτών, καθώς τη θέση τους (όπως συμβαίνει και με το ομόσταβλο e-tron της Audi) έχουν πάρει κάμερες σε σχήμα… φτερών του καρχαρία. Από εκεί και πέρα, στην τονισμένη εμπρός μάσκα εντύπωση προκαλεί η οριζόντια φωτεινή λωρίδα, ενώ πίσω πρωταγωνιστικός είναι ο ρόλος των έντονων ακμών, των φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED καθώς και του «φωτεινού» και κόκκινου για την περίσταση λογοτύπου της τσέχικης εταιρείας.

Προς το παρόν, η εταιρεία δεν αποκαλύπτει στοιχεία που να σχετίζονται με τον έναν ή και παραπάνω ηλεκτροκινητήρες του πρωτοτύπου. Ανάλογη «τακτική» ακολουθείται και με τον τύπο, τη χωρητικότητα και την αυτονομία που εξασφαλίζουν οι μπαταρίες που το συνοδεύουν.

To 2019 σηματοδοτεί την είσοδο της Skoda στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, 124 χρόνια μετά την ίδρυσή της. Η αρχή θα γίνει με το plug-in υβριδικό Skoda Superb και εν συνεχεία μέσα στο ίδιο έτος, με την «φουλ» ηλεκτρική έκδοση του Citgo. Το 2020, θα ακολουθήσουν τα πρώτα οχήματα που θα βασίζονται στο δάπεδο MEB. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, η Skoda έχει προγραμματίσει να επενδύει περίπου 2 δις € σε εναλλακτικά συστήματα κίνησης και νέες υπηρεσίες κινητικότητας εισάγοντας στις κατά τόπου αγορές περισσότερα από 10 ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2022._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ