top icon
Κόσμος

Σπάει τα ρεκόρ η Tesla στο τρίτο τρίμηνο

Εκτός από τις αυξημένες παραδόσεις αυτοκινήτων, επιδόσεις ρεκόρ σημειώνουν και οι οικονομικοί δείκτες της Tesla στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Έχοντας παραδώσει περισσότερα από 240.000 αυτοκίνητα το τρίτο τρίμηνο του έτους, η Tesla ανακοίνωσε χθες τους βασικούς οικονομικούς δείκτες για την ίδια περίοδο καταγράφοντας κέρδη ρεκόρ, ενώ ιδιαίτερα αυξημένα ήταν και τα έσοδά της.

Πιο συγκριμένα, η Tesla δήλωσε έσοδα ύψους 13,76 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 57% σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα. Η εταιρεία του Elon Musk απέδωσε την εν λόγω απόδοση κυρίως στον αυξημένο όγκο οχημάτων που διέθεσε ανά τον κόσμο την περίοδο «Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2021».

Την ίδια στιγμή και περίοδο, τα κέρδη της Tesla ανά μετοχή έφτασαν τα 1,86 δολάρια. Συνολικά, η καθαρή κερδοφορία της αμερικάνικης εταιρείας ανήλθε, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της, στα 1,62 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίτο τρίμηνο – αυτή είναι η δεύτερη φορά που τα κέρδη της Tesla σε ένα μόλις τρίμηνο υπερβαίνουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Θυμίζουμε ότι το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, τα καθαρά κέρδη της Tesla ήταν 331 εκατομμύρια δολάρια.

Εκτός από τα παραπάνω ιδιαίτερα θετικό ήταν και το περιθώριο λειτουργικού κέρδους της Tesla, το οποίο έφτασε στο Q3 2021 το 14,6%.

Tesla Model 3

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ