top icon
Επικαιρότητα

Speedtail, το νέο hyper-GT της McLaren

Η βρετανική εταιρεία μας αποκαλύπτει σήμερα το όνομα του νέου της υπερ-αυτοκινήτου που θα αποτελέσει τον διάδοχο της εμβληματικής McLaren F1.

Πρόκειται για ένα μοντέλο το οποίο θα ενταχθεί στην οικογένεια μοντέλων Ultimate Series των Βρετανών αποτελώντας, όπως διαβεβαιώνουν σήμερα οι δημιουργοί της νέας Speedtail, το αυτοκίνητο που θα «γράψει» την υψηλότερη τελική ταχύτητα που έχει καταγραφεί ποτέ από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο ευρείας παραγωγής της McLaren. Ακόμα και από εκείνο των 391 χλμ./ώρα που είχε επιτύχει η μοναδική F1.

Επί της ουσίας, πρόκειται για τη γνωστή έως τώρα McLaren BP23, η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 106 αντίτυπα. Όσο ήταν και εκείνα της εμβληματικής και τριθέσιας McLaren F1.

Η επόμενη προσθήκη στην οικογένεια Ultimate Series θα είναι όχι μόνο η ταχύτερη (σε ευθεία) McLaren όλων των εποχών, αλλά και η πιο πολυτελής. Επιβεβαιωμένη από επίσημα χείλη είναι η πληροφορία ότι η νέα McLaren Speedtail θα διαθέτει μία σχεδίαση πιλοτηρίου τριών θέσεων, με τον οδηγό να βρίσκεται στο κέντρο. Η δε μονάδα κίνησης θα είναι υβριδική, με τον θερμικό κινητήρα να έχει ως αρωγό του έναν ηλεκτροκινητήρα.

Παρά το γεγονός ότι η κατασκευή των 106 αντιτύπων θα ξεκινήσει στα τέλη του 2019, η παρουσίαση της νέας Speedtail είναι προγραμματισμένη να γίνει πριν το πέρας του 2018._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ