top icon
Επικαιρότητα

Το «σπίτι» της Fiat λέει το δικό του «αντίο» στο Sergio Marchionne

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έδωσαν το «παρών» στον καθεδρικό ναό της πόλης του Τορίνο την Παρασκευή τιμώντας τη μνήμη του αποθανόντος τον περασμένο Ιούλιο, Sergio Marchionne.

Ήταν 25 Ιουλίου όταν ο 66χρονος CEO της FCA, Sergio Marchionne, έχασε άδοξα τη μάχη με τη ζωή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης ύστερα από την εγκεφαλική εμβολή που υπέστη κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης εγχείρησης ρουτίνας που πραγματοποίησε στον ώμο του στα τέλη Ιουνίου. Θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη του ιταλο-καναδού μάνατζερ, οι αναρίθμητοι φίλοι, συγγενείς, συνεργάτες, αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες της βιομηχανικής και πολιτικής σκηνής της γείτονας χώρας, έδωσαν το «παρών» σε μία επιμνημόσυνη δέηση που έλαβε χώρα για συμβολικούς χώρους στο πάλαι ποτέ «σπίτι» της κραταιάς Fiat στην πόλη του Τορίνο.

Παρόντες ήταν πολλά από τα μέλη της οικογένειας Agnelli, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου των FCA, Exor και Ferrari, John Elkann, του αφεντικού της Pirelli, Marco Tronchetti Provera, και του Προέδρου του ποδοσφαιρικού σωματείου της Γιουβέντους, Andrea Agnelli, ενώ από τον πολιτικό στίβο της χώρας την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πρώην Πρωθυπουργοί της, Mario Monti και Mateo Renzi.

Διαβάστε επίσης: Sergio Marchionne, το τέλος μιας ολόκληρης εποχής

«Δίδαξες σε όλους μας να σκεφτόμαστε διαφορετικά, να έχουμε θάρρος, να αλλάζουμε και να πράττουμε. Και να μην φοβόμαστε, Αγαπητέ φίλε, αναπαύσου εν ειρήνη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Elkann στο σύντομο λόγο που εκφώνησε.

Παρόντες μεταξύ των πολλών στελεχών της αυτοκινητικής σκηνής ήταν ο νέος CEO της Ferrari, Louis Camilleri, καθώς και ο νυν CEO της Seat, Luca de Meo, ο οποίος είχε θητεύσει με εξαιρετική επιτυχία στους κόλπους της Fiat.

To λόγο πήρε για λίγο και ο νέος CEO της FCA, Mike Manley, ο οποίος είπε τα εξής:

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για να θυμομαστε έναν ξεχωριστό άνθρωπο».

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ομιλία της 67χρονης, Liliana Ferrero, μιας απλής κατοίκου της πόλης του Τορίνο, η οποία είπε τα εξής:

«Ελπίζουμε ότι η νέα διεύθυνση θα συνεχίσει την κληρονομιά του Sergio με την εταιρεία να μην εγκαταλείπει την Ιταλία. Αυτό θα ήταν μια πραγματικά κρίμα»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ