top icon
Επικαιρότητα

Ssangyong Tivoli και με κινητήρα ντίζελ diesel

H SsangYong επεκτείνει την εμπλοκή της στην κατηγορία των compact SUV με την παρουσίαση της diesel έκδοσης του Tivoli.

Με την νέα αυτή άφιξη, στην γκάμα του μοντέλου που καλύπτει και τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6, η εταιρεία προσδοκά να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία που ήδη διαγράφει το νέο Tivoli. Από τις αρχές του 2015, έχει ενισχύσει θεαματικά τις παγκόσμιες πωλήσεις της SsangYong. Tον Ιούνιο η κορεάτικη εταιρεία πούλησε σχεδόν 12.500 μονάδες, εκ των οποίων οι μισές αφορούν στο Tivoli. Έτσι οι πωλήσεις του μοντέλου έχουν ξεπεράσει το στόχο των 5.000 μονάδων για τρεις συνεχόμενους μήνες, ενώ τον Ιούνιο ξεπέρασαν και το φράγμα των 6.000 μονάδων μηνιαίως.

Ο νέος diesel κινητήρας e-XDi160, προδιαγραφών Euro 6, έχει ισχύ 115 ίππων, ροπή 300 Nm (διαθέσιμη από τις 1.500 σ.α.λ.), προσφέρει τελική ταχύτητα πάνω από 180 χλμ./ώρα, ενώ οι εκπομπές CO2 δεν ξεπερνούν τα 109 γρ./χλμ. (έκδοση 2WD, με το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων), με τη βοήθεια και του συστήματος ISG (Idle Start Go). Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο, όσο και με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων της AISIN. H γκάμα του μοντέλου θα εμπλουτιστεί και με τις τετρακίνητες εκδόσεις, τόσο σε βενζίνη όσο και σε diesel, που χρησιμοποιούν το σύστημα Smart 4WD που ελέγχει την κατανομή της ροπής μεταξύ του εμπρός και πίσω άξονα, από 0-50%, ανάλογα με τις οδικές συνθήκες. Ειδικά για τις τετρακίνητες εκδόσεις, το νέο Tivoli στον πίσω άξονα εξοπλίζεται με ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων (multi-link).

Το νέο Tivoli 1.6 diesel θα παρουσιαστεί επισήμως στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο. Θα είναι άμεσα διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά. Η Chevellas προσφέρει το TIVOLI και όλα τα μοντέλα της με το πρόγραμμα «5 Χρόνια Πλήρης Κάλυψη SsangYong» το οποίο περιλαμβάνει 5 χρόνια εγγύηση, 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια και 5 χρόνια δωρεάν service (εξαιρείται το Actyon Sports)

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ