17 Ιουλ 2017

Στα 400 μόλις αντίτυπα η παραγωγή του Toyota Yaris GRMN

Η παραγωγή της κορυφαίας έκδοσης του νέου Toyota Yaris δεν είναι για… χόρταση.

Toyota Yaris GRMN

Το είδαμε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και πλέον με την εξέλιξή του να βρίσκεται επί ευρωπαϊκού εδάφους στο τελικό της στάδιο, η διάθεση του νέου Toyota Yaris GRMN στις κατά τόπους αγορές (σχεδόν) έτοιμη να ξεκινήσει. Με συγκεκριμένους εκπροσώπους του αυτοκινητικού Τύπου της γηραιάς ηπείρου να έχουν ήδη πάρει μια «πρώτη γεύση» από τις δυνατότητες της κορυφαίας από κάθε σκοπιά έκδοσης του νέου Toyota Yaris, η σημαντικότερη είδηση δεν προκύπτει από τα ήδη γνωστά μηχανικά της μέρη, αλλά από τις διαβεβαιώσεις των ιθυνόντων του όλου εγχειρήματος ότι η παραγωγή του πιο «καυτού» σήμερα Yaris θα περιοριστεί σε μόλις 400 αντίτυπα.

Η δεύτερη, εξίσου… λυπηρή είδηση αφορά στην τιμή του, με τους βρετανούς συναδέλφους να σημειώνουν με έμφαση σε σημερινές τους αναφορές πως στη χώρα τους το «Gazoo Racing Master of the Nurburgring» αυτό Yaris θα κοστίζει 26.295 λίρες, ήτοι 29.982 ευρώ σε τρέχουσες ισοτιμίες.

Από εκεί και πέρα, αξίζει να θυμίσουμε πως κάτω από το καπό του προσθιοκίνητου Yaris GRMN των 1.135 κιλών βρίσκεται ένας κινητήρας με μηχανικό υπερτροφοδότη και χωρητικότητα 1,8 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει περί τους 210 ίππους. Οι υπεύθυνοι του όλοι εγχειρήματος δεν ανακοινώνουν στοιχεία που συνδέονται με τις επιδόσεις του αυτοκινήτου περιοριζόμενοι προς το παρόν στο να διαβεβαιώσουν ότι στο «0-100», αλλά και στην τυποποιημένη ρεπρίζ από τα 80 έως τα 120 χλμ./ώρα, το νέο Yaris GRMN θα σημειώνει «κορυφαίους χρόνους σε σχέση με την κατηγορία του».

Ο κινητήρας συνδυάζεται με «παραδοσιακές» λύσεις όσον αφορά στη μετάδοση συνεργαζόμενος μ’ ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Μόνο θετικά μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς και την επιλογή των Ιαπώνων της Toyota που αφορά στην εγκατάσταση «εργοστασιακού» μπλοκέ διαφορικού τύπου Τόρσεν. Σε ότι αφορά στις αναρτήσεις, τόσο τα ελατήρια όσο και τα αμορτισέρ έχουν εξελιχθεί από τη γνωστή στο είδος εταιρεία Sachs, ενώ επεμβάσεις έχουν γίνει και στο πάχος της εμπρόσθιας αντιστρεπτικής δοκού._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Toyota Yaris GRMN
  • Toyota Yaris GRMN
  • Toyota Yaris GRMN