top icon
Επικαιρότητα

Στα 420$ η μετοχή της Tesla, πάνω από 76 δις $ η χρηματιστηριακή της αξία

Σε ύψη ρεκόρ έφτασε σήμερα η τιμή της μετοχής της Tesla. Το ίδιο ασφαλώς συνέβη και με την χρηματιστηριακή της αξία, που πλέον υπερβαίνει τα 76 δις δολάρια.

Η τιμή της μετοχής της Tesla ξεπέρασε έστω και οριακά σήμερα την τιμή των 420 $ ανά μονάδα. Όπως πολλοί ενδεχομένως θα θυμούνται, αυτό ήταν και το άτυπο ορόσημο που το καλοκαίρι του 2018 είχε θέσει ο ίδιος ο Elon Musk δηλώνοντας εμφατικά μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο tweeter πως, όταν η τιμή της μετοχής της εταιρείας που διοικεί αγγίξει την τιμή «420», τότε θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έξοδό της από τις διεθνείς χρηματαγορές. Δηλαδή, την ιδιωτικοποίησή της.

Η συνέχεια ήταν γνωστή, με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να κατηγορεί τον Elon Musk ότι το επίμαχο tweet ] είχε ως αποτέλεσμα «τη χειραγώγηση της τιμής της μετοχής της Tesla» και πως η δήλωσή του για εξασφαλισμένη χρηματοδότηση της ιδιωτικοποίησης της Tesla ήταν «ψευδής και παραπλανητική». Τελικά, οι δύο πλευρές ήρθαν μετά από πολύ καιρό σε συμβιβασμό, με τον Elon Musk να μην παραδέχεται, ούτε όμως και να αρνείται, τις κατηγορίες προς το πρόσωπό του, ενώ παράλληλα αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη θέση του Προέδρου πληρώνοντας σε πρόστιμα κεφάλαια ύψους 20 εκ. δολαρίων.

Σε κάθε περίπτωση, το σημερινό επίτευγμα της Tesla (σ.σ.: το ράλλυ ανόδου στην τιμή της μετοχής ξεκίνησε πριν 12 μέρες) έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι η αμερικανική εταιρεία εξασφάλισε έξτρα χρηματοδότηση ύψους 1,4 δις δολαρίων από τρεις κινεζικές τράπεζες προκειμένου να «ενισχυθούν» οι δραστηριότητες της μονάδας που κατασκευάζει το Model 3 και βρίσκεται στα περίχωρα της Σαγκάης.

Με ιδιαίτερο επίσης ενδιαφέρον αναμένονται και οι ανακοινώσεις της εταιρείας σχετικά με τα στοιχεία πωλήσεων του τελευταίου τριμήνου που ολοκληρώνεται σε μία εβδομάδα, καθώς η Tesla δείχνει έτοιμη να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της για πωλήσεις 100.000 αυτοκινήτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ