top icon
Επικαιρότητα

Στα 960 $ η τιμή της μετοχής της Tesla

Ο Elon Musk κλείνει πονηρά στο μάτι στον ανταγωνισμό, με την αξία της Tesla μετά και το σημερινό κλείσιμο των αγορών να είναι διπλάσια της συνδυασμένη κεφαλαιοποίησης των Ford και GM.

Πολλοί μιλούσαν για φούσκα. Τώρα πια, όμως, για μία εταιρεία που δείχνει το δρόμο στον ανταγωνισμό και ανοίγοντας διαρκώς νέους ορίζοντες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, για ένα ισχυρό όνομα που ήδη έχει στην «κατοχή» του μερίδιο άνω του 60% στην αγορά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στις ΗΠΑ. Και όχι μόνο, μιας και στην Ευρώπη το Model 3 ήταν το τρίτο πιο δημοφιλές αυτοκίνητο τον τελευταίο μήνα της χρονιάς που πέρασε.

«Η Tesla δεν είναι απλώς ένας κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά μία εταιρεία που παράγει τεχνολογία. Ακριβώς όπως συμβαίνει με τις Amazon, Apple και Google», επισημαίνουν έγκυροι αναλυτές της διεθνούς αγοράς.

Τα εύσημα για την αμερικάνικη εταιρεία του Elon Musk απονέμουν όχι μόνο οι διεθνείς οικονομικοί κύκλοι, αλλά και ο ανταγωνισμός, ο οποίος έρχεται να επιβεβαιώσει τον ηγετικό ρόλο της αμερικάνικης εταιρείας στον τομέα της τεχνολογίας. Χαρακτηριστική των παραπάνω είναι η δήλωση του CEO της Lucid Motors, Peter Rawlinson:

«Υπάρχει μια κοινή πεποίθηση και αναγνώριση ότι η Tesla βρίσκεται σε εξέχουσα θέση όσον αφορά την τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Είναι ακόμα πιο μπροστά από ό,τι πιστεύουμε, και νομίζω ότι το χάσμα διευρύνεται αντί να κλείνει».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο ισχυρός άνδρας της VW, Herbert Diess, σημειώνει:

«Τα αυτοκίνητα θα γίνουν η πιο σημαντική κινητή συσκευή. Αν το συνειδητοποιήσουμε αυτό θα καταλάβουμε γιατί οι αναλυτές θεωρούν τόσο πολύτιμη την Tesla».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του δισεκατομμυριούχου Ron Baron, ο οποίος έχει στην κατοχή του μετοχές της Tesla που αντιστοιχούν στο 1% του μετοχικού της σχήματος, τα έσοδα της εταιρείας σε 10 χρόνια από σήμερα θα ανέρχονται σε ετήσια βάση στο 1 τρις δολάρια – για το 2019 ωστόσο δεν ξεπέρασαν τα 24,6 δις δολάρια.

Με την τιμή τη μετοχής να αγγίζει σήμερα τα 960 δολάρια, η συνολική κεφαλαιοποίηση της αμερικανικής εταιρείας ανήλθε στα 170 δις δολάρια.

Στο άκουσμα της παραπάνω είδησης, η τιμή της μετοχής της Panasonic, η οποία αποτελεί βασικό εταίρο της Tesla, ανέβηκε κατά 10%. Αντίστοιχο ήταν το άλμα για τις μετοχές των LG Chem, CALT, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και εκείνες των SK Innovation Co Ltd (+4,5%) και Samsung SDO Co Ltd (+9%).

Αξίζει να σημειώσουμε πως στα τέλη της περασμένης εβδομάδας η τιμή της μετοχής της Tesla ήταν κατά 40% χαμηλότερη, την ώρα που από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους η αξία κάθε τίτλου έχει διπλασιαστεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ