top icon
Επικαιρότητα

Στα σκαριά η ηλεκτρική έκδοση της BMW X3

Ακόμα και η διστακτική στον… ηλεκτρισμό BMW, φαίνεται να πείθεται για την αναγκαιότητα των Zero Emission Vehicles ως σημαντικού «κομματιού» της γκάμας της.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, o Herald Kruger, o CEO της BMW, φέρεται να επιβεβαίωσε πως μετά τις ηλεκτρικές εκδόσεις της Σειράς 3, της X4 και του Mini hatchback, οι Βαυαροί σκοπεύουν να λανσάρουν μια αντίστοιχη έκδοση και για την Χ3. Προς το παρόν, δεν υπάρχει επίσημα ανακοινωμένο πλάνο αναφορικά με το πότε τα «καθαρά» μοντέλα της BMW θα φιλοξενηθούν στις εκθέσεις της. Μολαταύτα, όλα δείχνουν πως η ηλεκτρική Σειρά 3 και ενδεχομένως η αντίστοιχη Χ4, θα μπουν στην παραγωγή μέσα στο 2018. Ένα χρόνο αργότερα, το δρόμο του… εξηλεκτρισμού θα ακολουθήσει το Mini και μέσα στο 2020, η X3.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια σημαντική στροφή στη στρατηγική των Βαυαρών, οι οποίοι μέχρι πρότινος είχαν στον αναπτυσσόμενο κλάδο των Zero Emission Vehicles επενδύσει –κυριολεκτικά και μεταφορικά- αποκλειστικά στην οικογένεια μοντέλων «i». Προφανώς, η… πολυσυζητημένη Tesla, από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, αλλά και η προφανής εμπορική πίεση που αναμένεται στο εγγύς μέλλον να ασκήσουν οι «εγχώριες» ηλεκτρικές αντι-προτάσεις των Audi και Mercedes, φαίνεται να αλλάζουν τα σχέδια των Βαυαρών. Κάτι που, ασφαλώς, δεν είναι κατά ανάγκη κακό._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ