Η τιμή του πετρελαίου ανέβηκε 10%, ύστερα από τον βομβαρδισμό των εγκαταστάσεων της Aramco στη Σαουδική Αραβία.

Πανικός στην αγορά πετρελαίου, μετά το χτύπημα στις εγκαταστάσεις της Αramco, καθώς συνεπεία αυτού αφαιρείται από την αγορά το 5% περίπου των παγκόσμιων προμηθειών. Η τιμή του μπρεντ βρέθηκε στα 72 δολάρια το βαρέλι, σκαρφαλώνοντας κατά 10% (αφού είχε ξεκινήσει από το 19%) και σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από το 1988.

Η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου πραγματοποίησε επίσης άλμα κατά 15%, αγγίζοντας πλέον τα 64 δολάρια το βαρέλι, ενώ οι σχέσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν βρίσκονται πλέον σε πολύ οριακό σημείο. H Aramco εκτιμά ότι οι επιθέσεις στη βιομηχανική μονάδα της θα μειώσουν την παραγωγή του θεοκρατικού βασιλείου κατά περίπου 5,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, ωστόσο οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι πίσω από αυτήν κρύβεται το Ιράν, καθώς η Τεχεράνη στηρίζει τους αντάρτες και η Σαουδική Αραβία το υφιστάμενο καθεστώς. Οι περαιτέρω εξελίξεις αναμένονται απρόβλεπτες.

Πιστεύετε πως και στο φετινό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, από τους 7 φιναλίστ, ένα από τα ηλεκτρικά Porsche Taycan & Tesla Model 3, θα μπορούσε να επικρατήσει του συμβατικού ανταγωνισμού (BMW 1 Series, Ford Puma, Peugeot 208, Renault Clio & Toyota Corolla);

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά