top icon
Επικαιρότητα

Σταδιακή επανεκκίνηση της παραγωγής του ηλεκτρικού VW ID.3

Η γερμανική εταιρεία ζεσταίνει τις μηχανές της επανεκκινώντας από χθες την παραγωγή του ηλεκτρικού VW ID.3 στη γνώριμη μονάδα της στο Zwickau της Γερμανίας.

Το VW ID.3 αποτελεί, μαζί με το νέο Golf, το δεύτερο μεγάλο «στοίχημα» για τη μητρική εταιρεία του VW Group για το 2020, αποτελώντας εν πολλοίς το μοντέλο «πάνω» στο οποίο η γερμανική εταιρεία βασίζει την επικείμενη επέλασή της στην ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων – που πλέον δεν αποτελεί ουτοπία για το σύνολο της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκηνής, αλλά πραγματικότητα.

Όπως ανακοινώθηκε, η παραγωγή του ID.3 επενεκκίνησε χθες, με την εταιρεία να παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για τους εργαζομένους της (βλ. αποστάσεις 1,5 μ., παροχή μασκών, γαντιών κοκ) ώστε να κατασκευάζει σε πρώτη φάση το νέο EV της με ρυθμό 50 αυτοκινήτων την ημέρα – αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο των οχημάτων που έβγαιναν από τη γραμμή παραγωγής της μονάδας στο Zwickau της Γερμανίας πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

VW ID.3 

Την ίδια στιγμή, στο Chemnitz ξεκίνησε και η παραγωγή των ηλεκτρικών μονάδων που θα κινούν το νέο ID.3, ενώ την προσεχή Δευτέρα 27 Απριλίου στο Zwickau θα ξεκινήσει εκ νέου η κατασκευή του Golf Variant. Επίσης, στην μονάδα παραγωγής οχημάτων στη Δρέσδη, η VW θα βάλει ξανά εμπρός τις μηχανές της ώστε από την προσεχή Δευτέρα να συνεχιστεί και η παραγωγή του ηλεκτρικού e-Golf.

Η VW, παρά τα προβλήματα που έχουν προ καιρού εντοπιστεί στο λογισμικό του νέου ID.3, διαβεβαιώνει ότι το λανσάρισμα του νέου, ηλεκτρικού της μοντέλου θα λάβει χώρα σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα. Σύμφωνα με αυτό, περισσότερα από 30.000 ID.3 θα παραδοθούν σε ισάριθμους ιδιοκτήτες τους κάποια στιγμή μέσα στο προσεχές καλοκαίρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ