top icon
Περιβάλλον

Σταθμός ανεφοδιασμού πράσινου υδρογόνου στην Woven City από Toyota και ENEOS το 2025

Σύμφωνα με τις ENEOS και Toyota, το πρατήριο ανεφοδιασμού πράσινου καυσίμου θα τεθεί σε λειτουργία στην «έξυπνη» πόλη Woven City της Ιαπωνίας όχι νωρίτερα από τα τέλη του 2024 με αρχές του 2025.

Η ENEOS και η Toyota υπέγραψαν πρόσφατα μία συμφωνία για τη διερεύνηση της χρήσης αλλά και παραγωγής πράσινου υδρογόνου στην Woven City, την πρωτότυπη πόλη του μέλλοντος που άρχισε να δημιουργεί η Toyota στην πόλη Susono, που βρίσκεται στην Ιαπωνία, στην επαρχία Shizuoka.

Όπως περιγράφεται στη βασική συμφωνία που υπογράφηκε ανάμεσα στις δύο εταιρείες, η ENEOS και η Toyota αποφάσισαν να ξεκινήσουν την κατασκευή και τη λειτουργία ενός σταθμού ανεφοδιασμού υδρογόνου σε κοντινή απόσταση από το Woven City για την παραγωγή και την παροχή πράσινου H2 τόσο στην πόλη όσο και στα ηλεκτρικά οχήματα κυψελών καυσίμου της περιοχής.

Οι δύο εταιρείες θα ερευνήσουν και θα σχεδιάσουν επίσης ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης της προσφοράς και της ζήτησης για το συγκεκριμένο είδος καυσίμου, ενώ ένας πρότυπος σταθμός ανεφοδιασμού υδρογόνου με τα σήματα της ENEOS έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη λειτουργία του πριν από το άνοιγμα της Woven City στα τέλη του 2024 με αρχές του 2025.

Ο σταθμός ανεφοδιασμού υδρογόνου της ENEOS θα παράγει το υδρογόνο που θα καλύψει τις ανάγκες των FCEV οχημάτων εντός και γύρω από την Woven City καθώς και των ενεργειακών της αναγκών.

Toyota - ENEOS - Υδρογόνο

Τι είναι η Woven City

Η νέα και πλήρως διασυνδεδεμένη πόλη που ξεκίνησε να δημιουργεί η Toyota στους πρόποδες του όρους Fuji στην Ιαπωνία θα αποτελεί «ένα ζωντανό εργαστήριο και το σπίτι κατοίκων και ερευνητών που θα μπορούν να δοκιμάσουν και να αναπτύξουν τεχνολογίες, όπως η αυτόνομη οδήγηση, η ρομποτική, τα έξυπνα σπίτια και η τεχνητή νοημοσύνη, σε πραγματικό περιβάλλον».

Με ανθρώπους, κτίρια αλλά και οχήματα που συνδέονται και επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω δεδομένων και αισθητήρων, η Toyota θα μπορέσει να δοκιμάσει στην Woven City όλες τις παραπάνω τεχνολογίες απευθύνοντας παράλληλα μία ανοιχτή πρόσκληση για συνεργασία με εμπορικούς και ακαδημαϊκούς εταίρους, όπως επιστήμονες και ερευνητές από όλο τον κόσμο.

Τον σχεδιασμό της Woven City έχει αναλάβει ο Δανός αρχιτέκτονας και CEO της Bjarke Ingels Group, Bjarke Ingels, ο οποίος έχει δημιουργήσει μεταξύ άλλων το 2 World Trade Center στη Ν. Υόρκη και το Lego House στη Δανία.

Toyota - Woven City

Η πόλη θα είναι πλήρως βιώσιμη διαθέτοντας κτίρια κατασκευασμένα, ως επί το πλείστον, από ξύλο για την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά ιαπωνικά ξύλα. Οι στέγες θα καλύπτονται από φωτοβολταϊκά, ενώ επιπλέον ενέργεια θα παράγεται με τη χρήση κυψελών που θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο το υδρογόνο.

Για να μετακινηθούν οι κάτοικοι στους βασικούς-μεγάλους δρόμους της Woven City θα επιτρέπεται η χρήση αποκλειστικά αυτόνομων οχημάτων με μηδενικές εκπομπές. Αξίζει να σημειωθεί πως εργασίες κατασκευής της πόλης, η οποία αρχικά θα φιλοξενεί 2.000 άτομα καλύπτοντας μια συνολική επιφάνεια 175 εκταρίων, ξεκίνησαν πέρσι.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ