21 Φεβ 2018

Stefan Quandt, ο μεγαλύτερος μέτοχος του BMW Group

Ο δισεκατομμυριούχος Stefan Quandt είναι ο μεγαλύτερος σήμερα «μεμονωμένος» μέτοχος του BMW Group και συνάμα ο άνθρωπος που θα αποτρέψει τυχόν εξαγορά του από τρίτους.

Stefan Quandt

Σύμφωνα με τη νέα ρυθμιστική κατάθεση που υπεβλήθη χθες στη Γερμανία, ο Stefan Quandt έχει πλέον ένα ικανό μερίδιο μετοχών στο BMW Group που θα αποτρέψει σχέδια εξαγοράς του από τρίτους. Ο 51χρονος σήμερα Stefan Quandt, ο οποίος κληρονόμησε μετά το θάνατο του πατέρα του το 1982 το 17,4% της BMW, κατέχει και επίσημα πλέον το 25,83% του βαυαρικού ομίλου, με το σύνολο του μετοχικού του μεριδίου να αποτιμάται με τρέχουσες αξίες στα 13,4 δις ευρώ.

Σύμφωνα με το Forbes και τα στοιχεία του 2016 που έχει δημοσιεύσει, o Stefan Quandt είναι ο 48ος πιο πλούσιος άνθρωπος στο πλανήτη και ο 3ος στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, εμπρός από τον Elon Musk και πίσω από την… αδελφή του, Sussane Klatten (38η στον κόσμο) και τον George Schaeffler (39ος) της Continental AG.

Η οικογένεια Quandt, η οποία τη δεκαετία του ’00 είχε κατηγορηθεί για τις στενές σχέσεις της με το ναζιστικό καθεστώς την περίοδο του B' Παγκοσμίου Πολέμου, ελέγχει αυτή τη στιγμή μια πλειάδα εταιρειών που δεν σχετίζονται με την αυτοκίνηση. Οπως το 76,8% της CEAG, μια εταιρείας που ασχολείται με την παροχή τεχνολογίας στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, το 50,3% της Logwin AG, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των logistics, καθώς και το 100% των Heel GmbH και CeDo Household Products, που αντίστοιχα δρουν στους τομείς των φαρμάκων και των οικιακών συσκευών και συσκευασιών._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • BMW Group
  • Stefan Quandt
Ετικέτες: