top icon
Κόσμος

Οι Stellantis και Foxconn δημιουργούν την Mobile Drive (+video)

Οι Stellantis και Foxconn δημιουργούν μια νέα κοινοπραξία με την ονομασία Mobile Drive με στόχο την από κοινού εξέλιξη in-car συστημάτων διασύνδεσης – και όχι μόνο.

Όπως είχε προαναγγελθεί ήδη από χθες, οι Stellantis και Foxconn δημοσιοποίησαν και επίσημα σήμερα τις προθέσεις τους την υπογραφή ενός μη δεσμευτικού μνημονίου συνεργασίας για τη δημιουργία της Mobile Drive, μιας κοινής επιχείρησης με δικαιώματα 50/50 ανάμεσα στις δύο πλευρές που στοχεύει στην επιτάχυνση των της εξέλιξης καινοτόμων τεχνολογιών και εμπειριών εντός του οχήματος που τίθενται σε λειτουργία με την αρωγή προηγμένων ηλεκτρονικών, διεπαφών HMI και άλλων υπηρεσιών.

Η Mobile Drive θα συνδυάσει την τεχνογνωσία στη σχεδίαση και κατασκευή οχημάτων της Stellantis με την «κατακτήσεις» ττης Foxconn στην ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά των λογισμικών συστημάτων καθώς και του σχετικού hardware στα smartphones.

Στόχος είναι η δημιουργία τεχνολογιών για την παροχή νέων προτύπων και δυνατοτήτων στον τομέα της επικοινωνίας, της πληροφόρησης και της ψυχαγωγίας στην καμπίνα των αυτοκινήτων της Stellantis, που θα συνδέονται απρόσκοπτα.

Stellantis + Foxconn = Mobile Drive

Την ίδια στιγμή, η κοινοπραξία, η οποία έχει ως έδρα της την Ολλανδία, θα λειτουργήσει ως προμηθευτής προσφέροντας ανταγωνιστικές προσφορές για την παροχή λύσεων λογισμικού και σχετικού υλικού για την Stellantis και άλλες ενδιαφερόμενες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η Mobile Drive θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη συστημάτων infotainment, τηλεματικής και πλατφορμών για υπηρεσίες μέσω cloud αξιοποιώντας τεχνολογίες και λύσεις, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το 5G, οι over-the-air αναβαθμίσεις κ.α.

Stellantis - Foxconn

«Σήμερα, υπάρχει κάτι που έχει την ίδια σημασία όσο ο όμορφος σχεδιασμός ή η καινοτόμος τεχνολογία, και αυτό έχει να κάνε με το πώς τα χαρακτηριστικά μέσα στα οχήματά μας βελτιώνουν τη ζωή των πελατών μας», δήλωσε ο Carlos Tavares, Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis.

Και προσέθεσε:

«Το software είναι μια στρατηγική κίνηση για τη βιομηχανία μας και η Stellantis σκοπεύει να ηγηθεί στον τομέα με την Mobile Drive, μια εταιρεία που θα επιτρέψει την ταχεία ανάπτυξη λειτουργιών και υπηρεσιών συνδεσιμότητας που σηματοδοτούν την επόμενη μεγάλη εξέλιξη της βιομηχανίας μας, όπως και η τεχνολογία ηλεκτροκίνησης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Stellantis (και ειδικότερα η FCA) και Foxconn έχουν συνεργαστεί πρόσφατα για την εξέλιξη του πρωτοτύπου Airflow Vision που παρουσιάστηκε στις αρχές του περασμένου έτους στην έκθεση CES (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ