top icon
Κόσμος

Stellantis: Νέος κινητήρας ντίζελ προδιαγραφών Euro 7

Η Stellantis δεν «εγκαταλείπει» την πετρελαιοκίνηση, τουλάχιστον προς ώρας, δηλώνοντας ότι θα εξελίξει ένα νέο ντίζελ κινητήρα που θα παράγεται στην Ιταλία και θα καλύπτει τη νόρμα Euro 7.

H Stellantis, η οποία συμπλήρωσε ένα χρόνο ζωής μετά τη συγχώνευση των FCA και Groupe PSA, παραμένει ένας από τους τελευταίους υπέρμαχους της πετρελαιοκίνησης, παρά την προφανή όσο και αναγκαστική στροφή όλων των μαρκών της στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, για την οποία ο Carlos Tavares, ο ισχυρός της άνδρας του ομίλου, πιστεύει ότι αποτελεί πολιτική απόφαση παρά αποτέλεσμα των προθέσεων των ίδιων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Όπως επιβεβαίωσε ο Πορτογάλος μάνατζερ, η Stellantis θα παρουσιάσει το 2023 έναν νέο κινητήρα ντίζελ, που καλύπτει την προδιαγραφή Euro 7. Το εργοστάσιο που θα κατασκευάσει τη νέα κινητήρια μονάδα, που πιθανότατα θα είναι 4κύλινδρη με σύστημα άμεσου ψεκασμού, θα είναι αυτό της Pratola Serra, στην επαρχία Αβελίνο.

Stellantis

Ο επικεφαλής της Stellantis επιβεβαίωσε επίσης τις επενδύσεις ύψους 30 δισ. ευρώ που σχεδιάζονται για την ηλεκτρική μετάβαση του ομίλου, καθώς και τους στόχους επέκτασης του κολοσσού που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των FCA και Groupe PSA.

«Είμαστε ο τέταρτος παγκόσμιος όμιλος, και η φιλοδοξία μας είναι να διακριθούμε στην κατάταξη των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών», δήλωσε ο Carlos Tavares.

Ο νέος αυτός πετρελαιοκινητήρας θα μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε συμβατικά όσο και σε επαγγελματικά οχήματα όλων των εμπορικών σημάτων του ομίλου Stellantis. Η απόφαση να συναρμολογηθεί στην Ιταλία είναι ζωτικής σημασίας για το εργοστάσιο Pratola Serra, όπου επίσης θα παράγονται μονάδες και εξαρτήματα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία.

Ο Carlos Tavares εξέφρασε επίσης την εκτίμησή του για το συγκεκριμένο εργοστάσιο, ευχαριστώντας το εργατικό δυναμικό για την «ικανότητα, την αποτελεσματικότητα, τη συμμετοχή και την προθυμία για ευελιξία» που έδειξε την τελευταία περίοδο.

Carlos Tavares - Stellantis

Όλα τα εργοστάσια της Stellantis θα παράγουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την εκτελεστική επιτροπή του ΔΣ στο εργοστάσιο της Pratola Serra, ο Carlos Tavares ανέφερε ότι σύντομα κάθε μάρκα υπό την αιγίδα της Stellantis θα διαθέτει τουλάχιστον ένα EV, και για το λόγο αυτόν αναμένεται ότι έως το 2024 όλα τα εργοστάσια της κατασκευαστικής εταιρείας θα ξεκινήσουν την παραγωγή υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων.

Ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis επισκεπτόταν την Pratola Serra, στο Melfi, σε συνδικαλιστική συνέλευση ανακοινώθηκε ότι από τις 24 Ιανουαρίου οι εβδομαδιαίες βάρδιες θα αυξηθούν στις 17, από 15 που ήταν, αλλαγή που επιβεβαιώνει τη στρατηγική σημασία του εν λόγω εργοστασίου της Νότιας Ιταλίας για τον όμιλο Stellantis. Συγκεκριμένα, στην επαρχία της Potenza συναρμολογούνται μοντέλα όπως το Jeep Compass και το Renegade, που με τις νέες ήπιες υβριδικές εκδόσεις e-Hybrid θα μπορούσαν να απαιτήσουν αύξηση της παραγωγής.

Stellantis

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ