top icon
Επικαιρότητα

Stelvio, Civic, i30, Insignia, Ibiza και Arteon στο στόχαστρο του EuroNCAP (+videos)

Ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP ολοκλήρωσε έναν ακόμα κύκλο δοκιμών «μοιράζοντας» στα ως άνω μοντέλα πέντε και τέσσερα αστέρια στις καθιερωμένες δοκιμές πρόσκρουσης που πραγματοποίησε.

Έξι συν ένα ήταν τα νέα μοντέλα που αυτή τη φορά βρέθηκαν στο μικροσκόπιο του European New Car Assessment Program περνώντας με επιτυχία, όπως θα διαπιστώσετε στη συνέχεια, τις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού. Ως γνωστόν, πέρα από τη συνολική βαθμολογία, κάθε μοντέλο αξιολογείται σε τέσσερις επιμέρους τομείς: στην προστασία επιβατών, παιδιών και πεζών, καθώς και στην αποδοτικότητα και πληρότητα των συστημάτων ασφάλειας με τα οποία εξοπλίζεται.

Alfa Romeo Stelvio

Το ιταλικό SUV απέσπασε την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων διακρινόμενο για την κορυφαία επίδοση του (97%) στον τομέα της προστασίας επιβατών. Αξίζει να σημειωθεί πως χάρη σε αυτή η Stelvio «συναντά» στη συγκεκριμένη δοκιμασία το Volvo XC90. Σε ότι έχει να κάνει με την προστασία πεζών και παιδιών, η βαθμολογία ήταν 71% και 84% αντίστοιχα, ενώ σε ότι αφορά στα συστήματα ασφαλείας η επίδοση του ιταλικού SUV έφτασε το 60%.

Honda Civic

Το ιαπωνικό χάτσμπακ δεν πήρε την κορυφαία βαθμολογία αποσπώντας τέσσερα στο σύνολο αστέρια στις τυποποιημένες δοκιμές του EuroNCAP. Η επίδοση του Civic μετριάστηκε από την απόδοσή του στον τομέα της προστασίας παιδιών (67%). Σε αντίθεση, στην προστασία επιβατών, το Honda Civic «έγραψε» επίδοση 92%, στους πεζούς 75% και στο σχετικό εξοπλισμό ασφάλειας, 88%.

Hyundai i30

Το κορεάτικο οικογενειακό πήρε πέντε αστέρια παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο προφίλ σε όλες τις επιμέρους δοκιμασίες. Συγκεκριμένα, το νέο Hyundai i30 βαθμολογήθηκε από το EuroNCAP με 88%, 84% και 64% στους τομείς που σχετίζονται με την προστασία επιβατών, παιδιών και πεζών αντίστοιχα, καθώς και με 68% σε ότι αφορά στα επιμέρους συστήματα ασφαλείας με τα οποία εξοπλίζεται.

Opel Insignia

Ακόμα ένα «5στερο» μοντέλο, με συνολικά πολύ καλές επιδόσεις, από το συγκεκριμένο «γκρουπ» αυτοκινήτων. Το μεσαίο μοντέλο της Opel βαθμολογήθηκε με 93% και 85% στην αξιολόγηση που σχετίζεται με τα επίπεδα ασφάλειας που απολαμβάνουν αντίστοιχα οι επιβάτες και τα παιδιά. Στους πεζούς, το Insignia απέσπασε επίδοση 78% και στα συστήματα ασφαλείας, 69%.

Seat Ibiza

Αναμενόμενα καλή είναι και η επίδοση του νέου Seat Ibiza (5 αστέρια), που πλέον «πατά» στο δάπεδο MQB A0 του Ομίλου VW. Από τα καλύτερα του είδους απεδείχθησαν τα επιτεύγματα του ισπανικού σούπερ μίνι στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας που συγκαταλέγονται στο βασικό του εξοπλισμό (60%). Σε ότι αφορά στην παρεχόμενη προστασία επιβατών, παιδιών και πεζών, το νέο Ibiza πήρε βαθμολογία 95%, 77% και 76% αντίστοιχα.

VW Arteon

Το νέο VW Arteon πήρε και αυτό με τη σειρά του 5 αστέρια αποσπώντας μάλιστα και την καλύτερη μέχρι στιγμής επίδοση στην αξιολόγηση που αφορά στην προστασία πεζών (85%). Σε ότι αφορά στους επιβάτες και τα παιδιά, το Arteon βαθμολογήθηκε με 96% και 85%, ενώ για τα συστήματα ασφαλείας με τα οποία εξοπλίζεται βαθμολογήθηκε με 82%.

Τέλος, ο ανεξάρτητος οργανισμός επαναξιολόγησε το Ford Mustang, μιας και ο εξοπλισμός ασφάλειας στα μοντέλα που πωλούνται στην Ευρώπη είναι πλέον αναβαθμισμένος. Έτσι, το αμερικάνικο κουπέ αποσπά πλέον τρία αντί για δύο αστέρια με τα οποία είχε βαθμολογηθεί στο παρελθόν (περισσότερα για την παλαιότερη αυτή επίδοσή του μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ)._Χ.Α. 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ