top icon
Επικαιρότητα

Στη Γενεύη το ανανεωμένο VW Up!

Δύο θα είναι τα νέα εκθέματα της γερμανικής εταιρείας στη φετινή Γενεύη. Ιδού το πρώτο από αυτά.

Σχεδιαστικά, ο Βενιαμίν της γκάμας VW ξεχωρίζει σε σχέση με το παρελθόν χάρη στον ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα, στις άκρες του οποίου δεσπόζουν τα νέα φώτα ομίχλης. Αλλαγές έχει υποστεί και το σχήμα των δύο «βασικών» φωτιστικών σωμάτων ημέρας, τα οποία ενσωματώνουν, όπως θα περίμενε κανείς, την τεχνολογία LED. Το έμπειρο μάτι εντοπίζει διαφορές στην αισθητική προσέγγιση των εξωτερικών καθρεπτών, που ενσωματώνουν τους δείκτες πορείας, στον πίσω προφυλακτήρα καθώς και στα αντίστοιχα φωτιστικά σώματα. Φυσικά και το ρετουσαρισμένο up! θα προσφέρεται σε μια ποικιλία εκδόσεων, οι οποίες θα μπορούν να διαμορφωθούν αισθητικά ανάλογα με τα… γούστα του ιδιοκτήτη.

Τα διαθέσιμα χρώματα, σε ότι αφορά στις εξωτερικές επιφάνειες, θα είναι πλέον 13, ενώ η οροφή θα μπορεί να «επενδυθεί» σε 3 διαφορετικές αποχρώσεις.

Στο εσωτερικό, η VW προσφέρει στο ανανεωμένο up! ένα ανανεωμένο σε σχεδίαση πηδάλιο, στο οποίο ενσωματώνονται μια πλειάδα διακοπτών και για πρώτη φορά με το αυτόματο σύστημα κλιματισμού, Pure Air Climatronic της εταιρείας.

Σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην προσθήκη ενός κινητήρα τούρμπο. Όπως σωστά θα μαντέψατε, πρόκειται για τον 3κύλινδρο 1.000άρη του Golf –και όχι μόνο- ο οποίος αποδίδει ειδικά για την περίσταση όχι 115, αλλά 90 ίππους. Σενεργάεται δε με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, που συνδυαστικά εξασφαλίζουν επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 10 δλ. και τελική ταχύτητα 185 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με τη VW, ο συγκεκριμένος κινητήρας εκπέμπει κάτω από το καπό του ανανεωμένου up! 102 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα για κάθε χλμ. κίνησης._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ