top icon
Επικαιρότητα

Στη Γενεύη η πρεμιέρα για το πρώτο SUV της γαλλικής DS

Το DS X, όπως πιθανότητα θα ονομάζεται το πρώτο SUV μοντέλο της γαλλικής εταιρείας, θα παρουσιαστεί σε κάτι περισσότερο από έναν μήνα από σήμερα.

Προκειμένου να βελτιώσει την εμπορική της θέση, η ανεξάρτητη πλέον DS αναμένεται να παρουσιάσει μέσα στα προσεχή… λίγα χρόνια όχι ένα, αλλά τρία SUV μοντέλα αφουγκραζόμενη και αυτή το «ρεύμα» της εποχής στη σύγχρονη αυτοκινητική σκακιέρα. Μπορεί η DS να είναι πλέον μια ξεχωριστή μάρκα και το νέο DS X ένα «αυτόνομο» μοντέλο, τίποτα απ’ όλα αυτά, όμως, δεν εμποδίζουν την πρώτη να διατηρεί στενούς τεχνολογικούς δεσμούς με τον όμιλο PSA, όντας, ως γνωστόν, ενεργό μέλος του. Ως εκ τούτου, το πρώτο SUV στην ιστορία της μάρκας, το οποίο για πρώτη φορά ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» κατά διάρκεια χειμερινών δοκιμών εξέλιξης στη Β. Ευρώπη, θα βασίζεται στο δάπεδο του Peugeot 3008, από το οποίο θα δανείζεται τους κινητήρες και το σύστημα μετάδοσης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, προς τα τέλη του 2018, η DS θα παρουσιάσει ένα μικρότερο SUV που θα βασίζεται στα μηχανικά μέρη του Peugeot 2008 και το 2019 ή το αργότερο το 2008, ένα 7θεσιο crossover, που θα ακολουθεί κατά πόδας τα τεχνολογικά μονοπάτια του ομόσταυλου 5008._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ