top icon
Επικαιρότητα

Στη Γενεύη και το νέο VW Touareg V8 TDI

Πρόκειται για το ισχυρότερο σε απόδοση γερμανικό SUV με ντίζελ κινητήρα.

Μπορεί η VW να έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια σωρεία «πυρών» για το θέμα της πετρελαιοκίνησης, εντούτοις ο Γερμανός κατασκευαστής δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειές του στο εν λόγω τερέν. Πολλώ δε μάλλον, στην κατηγορία των SUV μοντέλων. Εν προκειμένω, πρόκειται για την 8κύλινδρη έκδοση TDI του νέου Touareg, που θα δούμε να αποκαλύπτεται επισήμως την προσεχή εβδομάδα στο 89ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Την κίνηση για την περίσταση χαρίζει ένας 4λιτρος ντίζελ κινητήρας με απόδοση 421 ίππων. Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η μέγιστη ροπή του, η οποία σκαρφαλώνει αισίως στα 900 Nm. Πληρώντας την προδιαγραφή Euro 6d-Temp, η συγκεκριμένη μονάδα είναι σε θέση να εξασφαλίσει επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 4,9 δλ. την ώρα που η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Σε σχέση με τις 6κύλινδρες εκδόσεις, η V8 TDI διαθέτει αερανάρτηση, ηλεκτρικά ανοιγόμενη πίσω πόρτα, αντικλεπτικό σύστημα, διαφορετικά καθίσματα, μεταλλικά ποδοστήρια καθώς και μια σειρά πολλών ακόμα αξεσουάρ που ενισχύουν την αίσθηση πολυτέλειας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ