top icon
Επικαιρότητα

Στη Γενεύη το νέο Fiat Tipo Hatchback

Μετά το ντεμπούτο της έκδοσης σεντάν, έρχεται η σειρά και για την πεντάθυρη παραλλαγή του νέου ιταλικού μοντέλου.

Η ιταλική εταιρεία, παρά τις εξ’ αντιθέτου εξαγγελίες των ιθυνόντων της για εστίαση της γκάμας Fiat αποκλειστικά γύρω από το μικρό αλλά και premium σε χαρακτήρα «500», κάνει τη… στροφή και συνάμα το δικό της come back σε μια ξεχασμένη για την ίδια κατηγορία: τη μικρομεσαία οικογενειακή. Έτσι, μετά το λανσάρισμα του 4θυρου Tipo, η ιταλική εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει και την έκδοση hatchback προκειμένου να «τραβήξει» ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Όπως φαίνεται και στις «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες που σας παραθέτουμε, το μοντέλο που θα παραλάβει και τυπικά τη σκυτάλη εκπροσώπησης των Ιταλών από το… παροπλισμένο σήμερα Bravo, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τελικό στάδιο της εξέλιξής του προκειμένου να είναι έτοιμο να παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2016.

Στα μηχανικά μέρη του 5θυρου Tipo δεν αναμένονται εκπλήξεις, μιας και η Fiat αναμένεται να ακολουθήσει τα χνάρια της έκδοσης σεντάν. Έτσι, η γκάμα θα περιλαμβάνει τέσσερα κινητήρια σύνολα, εκ των οποίων τα δύο βενζίνης (1.4 16v Fire 95 PS και 1.6 1.6v E-Torq 110 PS) και τα άλλα δύο πετρελαίου (1.3 Multijet II 95 PS και 1.6 MultiJet II 120 PS), που κατά περίπτωση θα συνδυάζονται με χειροκίνητα κιβώτια 5 ή 6 σχέσεων, με εξαίρεση τον 1600άρη βενζινοκινητήρα που θα προσφέρεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο.

Η κατασκευή της πεντάθυρης παραλλαγής του νέου Fiat Tipo θα πραγματοποιείται, όπως και της αντίστοιχης 4θυρης, στο εργοστάσιο Tofas της Fiat στη γειτονικήΤουρκία, όπου το μοντέλο «κυκλοφορεί» με την ονομασία Egea._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ