top icon
Επικαιρότητα

Στη Γενεύη το νέο VW Tiguan Allspace

Η επιμηκυμένη έκδοση του γερμανικού SUV πατάει Ευρώπη.

Το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο θα πραγματοποιήσει την προσεχή εβδομάδα η έκδοση Allspace του VW Tiguan, την οποία είδαμε για πρώτη φορά επί αμερικανικού εδάφους στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ. Επί της ουσίας, πρόκειται για την… extra large εκδοχή του γνωστού γερμανικού SUV, το οποίο πλέον μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του έως και επτά ενήλικους επιβάτες.

Σε σχέση με το «κλασσικό» Tiguan, το Allspace διαθέτει μεγαλύτερο κατά 215 χλστ. μήκος, εκ των οποίων τα 109 «αναλώνονται» στο μεταξόνιο. Ως εκ τούτου, πέρα από την τρίτη σειρά καθισμάτων, το XL Tiguan προσφέρει και μεγαλύτερο χώρο φόρτωσης (+115 λίτρα), που πλέον φτάνει τα 760. Με την αναδίπλωσε δε των δύο πίσω σειρών των καθισμάτων, η μεταφορική ικανότητα του μοντέλου εκτοξεύεται στα 1.920 λίτρα.

Σε ότι αφορά στους κινητήρες που θα αναλάβουν την κίνηση του Allspace, η VW έκανε ορισμένες τροποποιήσεις στην υπάρχουσα γκάμα. Πιο συγκεκριμένα, ο TSI των 125 ίππων και ο TDI των 115 ίππων… λάμπουν δια της απουσίας τους, καθώς τη θέση τους έχουν πάρει ο 1.4 TSI και ο 2.0 TDI που αμφότεροι αποδίδουν 150 ίππους. Σε ότι αφορά στη μετάδοση των δύο αυτών εκδόσεων, αξίζει να αναφέρουμε πως το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και το σύστημα τετρακίνησης ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Από εκεί και πέρα, η γκάμα περιλαμβάνει δύο 2λιτρους κινητήρες βενζίνης, που αποδίδουν 180 και 220 ίππους και δύο ντίζελ με ίδια χωρητικότητα και μέγιστη ισχύ 190 και 220 ίππους._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ