top icon
Επικαιρότητα

Στη Σαγκάη το νέο Gigafactory της Tesla

Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Tesla είναι έτοιμη να ανακοινώσει την τοποθεσία του νέου «μεγάλου» εργοστασίου της. Και αυτή είναι η πόλη της Σαγκάης.

Στη ζώνη ελεύθερου εμπορίου της πόλης της Σαγκάης αναμένεται να εγκατασταθεί το νέο Gigafactory της Tesla, σύμφωνα με έγγραφα που έχει στην κατοχή του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τα οποία πιστοποιούν με ημερομηνία εγγραφής την 10η Μαΐου την ίδρυση την εταιρείας Tesla (Shangai) Co Ltd. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε αυτά, οι δραστηριότητές της αφορούν στα κάτωθι:

«Τεχνική ανάπτυξη, τεχνικές υπηρεσίες, τεχνικές διαβουλεύσεις, μεταφορά τεχνολογίας στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων και ανταλλακτικών, μπαταρίες, εξοπλισμός αποθήκευσης ενέργειας, φωτοβολταϊκά προϊόντα, πρακτορεία χονδρικής πώλησης και προμηθειών (εξαιρουμένων των πλειστηριασμών) και των εισαγωγών και εξαγωγών των προαναφερθέντων ομοειδών προϊόντων . Επίσης, συναφείς υπηρεσίες υποστήριξης, έκθεση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και προώθηση προϊόντων».

Το αρχικό κεφάλαιο της Tesla (Shangai) Co Ltd ορίστηκε στα 100 εκ. Yuan, δηλαδή κοντά 15,8 εκ. $.

Ως νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας ορίζεται ο επικεφαλής της Tesla Κίνας, Zhu Xiaotong, ενώ ως μοναδικός μέτοχος η Tesla Motors HK Limited.

Θυμίζουμε πως η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται καιρό τώρα σε «προχωρημένες» διαπραγματεύσεις για να εγκαταστήσει τη δική της μονάδα παραγωγής μπαταριών στην Κίνα, κίνηση που θα βοηθήσει σημαντικά στην ενίσχυση της θέσης της στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της χώρας, αλλά και στην αποφυγή των δασμών που η τελευταία επιβάλει σε κάθε εισαγόμενο όχημα. Κάτι που πολλάκις έχει επικρίνει ο Elon Musk -και όχι μόνο._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ