top icon
Επικαιρότητα

Στη Σιγκαπούρη θα κατασκευάζεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Dyson

Η Dyson επιταχύνει τις προετοιμασίες της για την παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της, το οποίο θα κατασκευάζεται στη Σιγκαπούρη και θα είναι διαθέσιμο το 2021.

Από τις ηλεκτρικές σκούπες χωρίς σακούλα και τα στεγνωτήρια χεριών, η ώρα για την παρθενική εμφάνιση της Dyson και στο μαγικό κόσμο των τετράτροχων EV’s πλησιάζει. Άλλωστε, όπως πολλάκις έχει δηλώσει ο 70χρονος πλέον James Dyson, ο άνθρωπος που κατέχει σύμφωνα με το Forbes τη θέση «414» στη λίστα των πιο πλούσιων προσωπικοτήτων του πλανήτη, η εταιρεία του έχει ήδη ξεκινήσει το σχεδιασμό και τα πρώτα στάδια εξέλιξης ενός δικού της ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα είναι έτοιμο να μπει στην παραγωγή στα τέλη του 2020 με σκοπό να διατεθεί εμπορικά μέσα στο 2021. Ταυτόχρονα, η ομώνυμη εταιρεία του Βρετανού σκοπεύει να επενδύσει περί τα 2,6 δις $ στην εξέλιξη των solid-state μπαταριών, οι οποίες, όπως όλα μαρτυρούν, αποτελούν το μέλλον στον τομέα των συσσωρευτών ενέργειας στον κλάδο της αυτοκίνησης.

 «Η τεχνολογία των μπαταριών είναι πολύ σημαντική για την Dyson, οι ηλεκτροκινητήρες είναι πολύ σημαντικοί επίσης. Το ίδιο είναι για εμάς και η προστασία του περιβάλλοντος. Εξελίσσουμε αυτές τις τεχνολογίες εδώ και καιρό καθώς διαβλέπαμε την πιθανότητα να κατασκευάσουμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

 «Πρόκειται για μια φιλοδοξία μου που χρονολογείται από το 1998, όταν ο κλάδος της αυτοκίνησης με απέρριψε. Ήταν η εποχή που οι εταιρείες με χαρά κατασκεύαζαν ρυπογόνα ντίζελ αυτοκίνητα, κάτι που οι κυβερνήσεις των χωρών επέτρεπαν να γίνει».

Όπως έγινε γνωστό στα τέλη Αυγούστου, η εταιρεία θα επενδύσει πάνω από 220 εκ. € στις εγκαταστάσεις του κέντρου τεχνολογίας στο πρώην αεροδρόμιο του Hullavington στη Μ. Βρετανία, όπου θα δημιουργηθούν χώροι εργασίας μηχανικών, αλλά και δοκιμαστικές διαδρομές μήκους 17 χιλιομέτρων.

Αυτή τη στιγμή, η ομάδα των ατόμων που απασχολείται για λογαριασμό της Dyson στο όλο εγχείρημα απαριθμεί 400 μέλη, ενώ στα πλάνα της εταιρείας είναι να αθροιστούν σε αυτά επιπλέον 300.

Σήμερα, η Dyson κάνει ένα ακόμα βήμα προς την πραγματοποίηση του ονείρου της ανακοινώνοντας πως το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο, με την άγνωστη προς το παρόν ονομασία, θα κατασκευάζεται στη Σιγκαπούρη. Η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας σχετίζεται άμεσα με το γεγονός ότι η Dyson έχει ήδη μία ισχυρή θέση και παρουσία στη Σιγκαπούρη απασχολώντας 1.100 άτομα σε μια μονάδα στην οποία σχεδιάζει και κατασκευάζει τους κινητήρες που χρησιμοποιούνται στις ηλεκτρικές σκούπες της εταιρείας και στους στεγνωτήρες χεριών.

Σε σχετική επιστολή του για το θέμα, ο James Dyson αναφέρει τα εξής:

«Η Σιγκαπούρη προσφέρει επίσης πρόσβαση σε αγορές υψηλής ανάπτυξης καθώς εργατικό δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης. Η Σιγκαπούρη έχει μια συγκριτικά υψηλή βάση κόστους, αλλά και μεγάλη τεχνογνωσία. Είναι επομένως το σωστό μέρος για να κατασκευάσουμε το ηλεκτρικό όχημα μας»._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ