top icon
Επικαιρότητα

Στην Έκθεση της Γενεύης και το νέο Cupra Formentor

Η ισπανική εταιρεία θα παρουσιάσει στην ελβετική πόλη την έκδοση παραγωγής του νέου Cupra Formentor.

Το όνομα του είναι Formentor και πρόκειται για ένα μεσαίου μεγέθους σπορ SUV μοντέλο, με κουπέ χαρακτηριστικά σε επίπεδο αισθητικής, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά πέρσι, ως πρωτότυπο, στην 89η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Σήμερα όμως, σχεδόν 12 μήνες μετά την πρώτη… γεύση, ήρθε η ώρα ώστε οι οπαδοί της ισπανικής εταιρείας να δουν και την έκδοση παραγωγής, λίγες μόλις μέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια ενός ακόμα νέου μοντέλου από το στρατόπεδο της Cupra: του Cupra Leon.

Αν μη τι άλλο, το Formentor υιοθετεί πολλά από τα στοιχεία σχεδίασης του πρωτοτύπου 20V20 της Seat που είδαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση της Γενεύης το 2015. Ως εκ τούτου, το… ανάστημά του θα είναι αισθητά πιο χαμηλό σε σχέση με τα συνηθισμένα SUV και crossover μοντέλα, ενώ το δικό της ρόλο για τη δημιουργία μιας σπορτίφ σχεδιαστικής αύρας θα διαδραματίζει και η χαρακτηριστική διχρωμία των εξωτερικών επιφανειών. Εμπρός, βέβαια, οι ομοιότητες με το Tarraco αναμένεται να είναι διακριτές. Προς το παρόν οι Ισπανοί δεν ανακοινώνουν στοιχεία που να σχετίζονται με τις εξωτερικές διαστάσεις του μοντέλου, αν και όλα δείχνουν πως θα είναι μικρότερες από εκείνες του Ateca.

Στον τομέα των μηχανικών μερών, η Cupra αποδεικνύεται – μέχρι στιγμής – αρκετά ολιγόλογη. Η μοναδική ένδειξη που έχουμε με βάση το περσινό πρωτότυπο (βλ. σχετική φωτογραφία στο τέλος του άρθρου) αφορά στο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο απέδιδε συνδυαστικά στο Formentor Concept ισχύ 245 ίππων αποτελούμενο από έναν βενζινοκινητήρα 1,4 λίτρων και έναν ηλεκτρικό. Η όλη διάταξη συνδυάζονταν με το γνωστό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, εξασφαλίζοντας ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 50 χλμ. σύμφωνα με το αυστηρότερο ευρωπαϊκό πρωτόκολλο WLTP.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ