top icon
Επικαιρότητα

Στην πλατφόρμα του Model 3 θα βασίζεται το νέο crossover της Tesla

Τα επεκτατικά πλάνα της Tesla και προσωπικά του Elon Musk στον κόσμο της αυτοκίνησης δεν σταματούν στο νέο Model 3.

Αναγνωρίζοντας, όπως όλοι πλέον, την υψηλή δημοφιλία των crossover μοντέλων, η αμερικάνικη Tesla θα συνεχίσει την επέλασή της μέσα στα προσεχή δύο χρόνια παρουσιάζοντας ένα ακόμα νέο μοντέλο –το τέταρτο κατά σειρά. Ο λόγος, για το Model Y, ένα όχημα… ελευθέρας αναψυχής, το οποίο θα βασίζεται στο δάπεδο του 4θυρου Model 3 και όχι σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα, όπως αρχικά είχε δηλώσει σε εκπροσώπους του αυτοκινητικού Τύπου ο ίδιος ο Elon Musk.

Σήμερα, ο πάντοτε δραστήριος μάνατζερ της αμερικάνικης Tesla και σίγουρα ο πιο πολυσυζητημένος στις μέρες μας CEO του πλανήτη (διαβάστε ποιος είναι ο Elon Musk και ποια η επιχειρηματική του πορεία εδώ), επανέρχεται στο ζήτημα αναφέροντας σε συζητήσεις του με στελέχη της εταιρείας πως το νέο crossover θα είναι ακόμα πιο προηγμένο τεχνολογικά απ’ ότι το Model 3. Χαρακτηριστικά, o νοτιαφρικάνος με την καναδική και αμερικάνικη υπηκοότητα επεσήμανε πως το Model Y θα χρησιμοποιεί μια high tech καλωδίωση με συνολικό μήκος μόλις 100 μ. Και για να έχετε ένα απτό μέτρο σύγκρισης, αξίζει να αναφέρουμε πως εκείνη του Model X έχει μήκος 3.000 μ. και η αντίστοιχη του Model 3, στο σύνολο 1.500 μ.

Με δεδομένη την teaser φωτογραφία του Model Y την οποία η Tesla έδωσε στη δημοσιότητα στις αρχές Ιουνίου, η πιο χαρακτηριστική σχεδιαστική αναφορά που διακρίνεται σε σχέση με το Model 3 έχει να κάνει με την απουσία εξωτερικών καθρεπτών, οι οποίοι έχουν αντικατασταθεί, ειδικά για την περίσταση, από κάμερες. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με παλαιότερες αποκαλύψεις του ισχυρού άνδρα της Tesla, το νέο Model Y θα εφοδιάζεται με μια αναβαθμισμένη εκδοχή του συστήματος αυτόνομης οδήγησης της μάρκας (Autopilot), ενώ άγνωστες μέχρι στιγμής παραμένουν οι επιλογές της εταιρείας όσον αφορά στον τύπο των μπαταριών που θα τοποθετηθούν κάτω από το σώμα του αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης: Ό,τι πρέπει να ξέρετε για το Tesla Model 3

Μετά το Model Y, το οποίο δεν αναμένεται να παρουσιαστεί πριν το 2019, η Tesla σχεδιάζει να επεκτείνει τη γκάμα της παρουσιάζοντας ένα «φουλ» ηλεκτρικό βαν, ένα pick-up μοντέλο, καθώς και ένα mini-bus εισάγοντας έτσι την αμερικανική εταιρεία και στον «κόσμο» των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Στόχος του Elon Musk είναι επίσης η ανάπτυξη ενός προγράμματος στο οποίο οι ιδιοκτήτες των μοντέλων της μάρκας θα έχουν τη δυνατότητα να «μοιράζονται» τη χρήση του αυτοκινήτου τους όταν το τελευταίο βρίσκεται ακινητοποιημένο έξω από το σπίτι τους ή όταν αυτοί βρίσκονται στη δουλεία. Έτσι, κάθε κάτοχος Tesla θα μπορεί, σύμφωνα με τον Elon Musk, να πληρώνει τις υποχρεώσεις του οχήματος του –ακόμα και ολόκληρη την αξία του- μέσω των εσόδων που θα αποκομίζει από τον καθημερινό διαμοιρασμό του αυτοκινήτου._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ