top icon
Επικαιρότητα

Στις 14 Ιανουαρίου η Renault ανακοινώνει το νέο στρατηγικό της πλάνο

Ο Luca de Meo, ο νέος CEO του Groupe Renault, θα ανακοινώσει στις 14 Ιανουαρίου το νέο στρατηγικό πλάνο του ομίλου το οποίο θα φέρει την ονομασία «Renaulution».

Την ανακοίνωση ενός νέου στρατηγικού πλάνου για λογαριασμό του Groupe Renault για την προσεχή πενταετία είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο CEO του γαλλικού ομίλου, λίγους μόλις μήνες μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του το περασμένο καλοκαίρι.

«Ο στόχος είναι να επιστρέψουμε στο σωστό δρόμο και να επιλύσουμε τα πιο πιεστικά προβλήματά μας το συντομότερο δυνατό: τα έσοδα και το κόστος. Αυτό σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να προχωρήσουμε περισσότερο από όσο είχε προγραμματιστεί τις προσπάθειές μας για μείωση του κόστους», είχε δηλώσει με έμφαση πριν λίγους μήνες ο ιταλικής καταγωγής… τιμονιέρης του γαλλικού ομίλου, Luca de Meo.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το νέο στρατηγικό πλάνο που θα ανακοινωθεί από τον CEO του ομίλου στις 14 Ιανουαρίου θα εστιάζει σε ένα επιχειρηματικό μοντέλο παρόμοιο με αυτό που εφάρμοσε τα περασμένα χρόνια το Groupe PSA, το οποίο, όπως όλα μαρτυρούν, θα επικεντρώνεται στη μείωση του κόστους και στην παραγωγή μοντέλων με υψηλότερο κέρδος.

«Θα χρειαστεί να πάρουμε αποφάσεις που μερικές φορές είναι δύσκολες, αλλά είναι απαραίτητες και θετικές για την εταιρεία. Θα το περιέγραψα ως επανάσταση. Αυτή η επανάσταση, η οποία πρέπει να προωθηθεί από όλους μέσα στην εταιρεία, την αποκαλώ “Renaulution”», δηλώνει ο Luca de Meo.

Στα πλαίσια του «Renaulution», το Groupe Renault είναι πιθανό να προβεί σε περικοπές άνω των 2 δις ευρώ προκειμένου η λειτουργία του να καταστεί βιώσιμη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ