02 Ιαν 2018

Στις 15 Ιανουαρίου η πρεμιέρα της νέας Mercedes G-Class (+video)

Με ένα teaser βίντεο με τίτλο Stronger than Time, η γερμανική εταιρεία ανακοινώνει την ημερομηνία παρουσίασης της νέας G-Class.

Mercedes G-Class

Ύστερα από 39 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην αγορά, ήρθε η ώρα για την παρουσίαση της νέας γενιάς του εμβληματικού, πολυτελούς όσο και σκληροτράχηλου off road μοντέλου της Mercedes. Το οποίο, το καλοκαίρι που μας πέρασε κατέρριψε ένα ακόμα κατασκευαστικό ορόσημο, με το 300.000ο αντίτυπό του να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής της Magna Steyer στο Graz της Αυστρίας, όπου και κατασκευάζεται αδιάλειπτα από το 1979 μέχρι και σήμερα το «παντός εδάφους» μοντέλο της γερμανικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, οι πωλήσεις των ποικίλων εκδόσεων της G-Class αυξάνονται κάθε χρόνο από το 2009 και μετά. Χαρακτηριστικά, τη χρονιά που μας πέρασε η απήχησή της στο σύνολο των αγορών της υφηλίου ξεπέρασε τις 20.000 μονάδες.

Θυμίζουμε ότι η εξέλιξη της G-Class ξεκίνησε το 1972, ύστερα από τη σχετική συμφωνία που συνάφθηκε ανάμεσα στην Daimler-Benz AG και την Steyr-Daimler-Puch, και η παραγωγή της την 1η Φεβρουαρίου του 1979. Μάλιστα, σε συγκεκριμένες αγορές, όπως στην Ελβετία και στην Αυστρία, το γερμανικό «θηρίο» διατίθετο έως και τα τέλη του 1999 με τα σήματα της Puch και όχι με εκείνα της Mercedes._Χ.Α. 

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Mercedes G-Class
Ετικέτες: