top icon
Επικαιρότητα

Στις 20 Ιουλίου ξεκινούν οι παραγγελίες του VW ID.3

Αρκετούς μήνες μετά την έναρξη παραγωγής του μοντέλου, η VW ανοίγει στις 20 Ιουλίου το βιβλίο παραγγελιών του ηλεκτρικού ID.3.

Με τα προβλήματα νεότητας να φαίνεται πως έχουν ξεπεραστεί στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, η VW εγκαινιάζει από την προσεχή Δευτέρα 20 Ιουλίου τις παραγγελίες του ηλεκτρικού ID.3 τόσο για την αγορά της Γερμανίας, όσο και πολλές ακόμα ευρωπαϊκές – και μάλιστα σε επτά διαφορετικές εκδόσεις.

Όπως ανακοινώθηκε, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραγγείλουν το ηλεκτρικό ID.3 στις εκδόσεις με την ονομασία Life, Style, Business, Family, Tech και Max, οι οποίες έχουν ως σημείο αναφοράς το βασικό ID.3 Pro Performance, το οποίο εξοπλίζεται με την μπαταρία των 58 ωφέλιμων kWh και τον «μονό» ηλεκτροκινητήρα των 204 ίππων που κινεί τους πίσω τροχούς. Σύμφωνα με την VW η συγκεκριμένη εκδοχή του μοντέλου μπορεί με μία πλήρη φόρτιση να διανύσει έως και 420 χλμ. προσφέροντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 60 χλμ./ώρα σε χρόνο 3,4 δλ.

Οι παραδόσεις των παραπάνω εκδόσεων θα ξεκινήσουν τον προσεχή Οκτώβριο, με τους αγοραστές να λαμβάνουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 δύο over-the-air αναβαθμίσεις για το λογισμικό του συστήματος AppConnect και του head-up display, το οποίο υιοθετεί τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας.

Ως προς το κόστος, στη γερμανική αγορά η έκδοση Pro Performance εκκινεί από το ποσό των €35.574,95 περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων στον εξοπλισμό του Adaptive Cruise Control, σύστημα πλοήγησης και το πακέτο Comfort. Στο ID.3 Pro Performance Life η τιμή διαμορφώνεται στα €37.787,72, με επιπλέον θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι και δύο ακόμα θύρες USB-C. Η έκδοση Style αποτιμάται στην εγχώρια για την VW αγορά στα €40.946,04 διαθέτοντας επιπλέονLED φώτα και πανοραμική γυάλινη οροφή.

Η Business τιμάται στα €41.287,22 θα βρει κανείς επιπλέον στοιχεία, όπως το Keyless Access και η κάμερα οπισθοπορείας και η Family (€42.305,87) matrix LED φώτα, διωνικό κλιματισμό Air-Care. Από εκεί και πέρα, η έκδοση Tech των €44.810 εφοδιάζεται με ένα premium ηχοσύνολο, head-up display, καθώς και συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και ασφάλειας, όπως Travel Assist, Side Assist και Emergency Assist, ενώ η Max των €43.680,32 ξεχωρίζει μεταξύ άλλων για τα εμπρός καθίσματα 12 κατευθύνσεων με μασάζ και την ανάρτηση Dynamic Chassis Control.

Εκτός από τις 6+1 παραπάνω επιλογές, οι οποίες βασίζονται στο ID.3 Pro Performance, η VW προσφέρει το νέο, ηλεκτρικό της μοντέλο σε μία ακόμα έκδοση, την Tour, η οποία βασίζεται στο ID.3 ProS που διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία, με ωφέλιμη χωρητικότητα 77 kWh, και αυτονομία 550 χλμ. – στη συγκεκριμένη έκδοση υποστηρίζεται ταχεία φόρτιση με ισχύ έως και 125 kW. Στην περίπτωση αυτή οι τιμές εκκινούν από τα €48.432,44.

Σύμφωνα με την VW σε λίγους μήνες θα είναι διαθέσιμη και η έκδοση… εισαγωγής στην οικογένεια ID.3, η οποία θα φέρει την ονομασία Pure και θα κοστίζει στη γερμανική αγορά κάτω από €30.000.

Ως προς τη φόρτιση, η VW προσφέρει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα πρόσβασης στο δίκτυο της κοινοπραξίας Ionity. Εδώ, για κάθε kWh ηλεκτρικής ενέργειας, το κόστος ανέρχεται στα €0,55, ενώ με την καταβολή μηνιαίας συνδρομής ύψους €10, στα €0,3/kWh.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ