top icon
Επικαιρότητα

Στις 30 Ιουνίου η πρεμιέρα του νέου, ηλεκτρικού Citroen e-C4

Η γαλλική εταιρεία θα παρουσιάσει την τελευταία μέρα του τρέχοντος μηνός την ηλεκτρική έκδοση του νέου Citroen C4.

Με μία teaser ανάρτησή της στο Τwitter, η Citroen επιβεβαίωσε πριν λίγα 24ώρα ότι η διαδικτυακή πρεμιέρα της ηλεκτρικής έκδοσης του νέου C4 – ενός μοντέλου που θα διαδεχθεί το ιδιαίτερο C4 Cactus – θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου. Προς το παρόν, η γαλλική εταιρεία δεν αποκαλύπτει τα χαρτιά της, αν και βέβαιο είναι ότι το νέο e-C4, όπως είναι η επίσημη ονομασία του αυτοκινήτου, θα χρησιμοποιεί την τεχνολογική μαγιά του Groupe PSA που είδαμε να βρίσκει εφαρμογή στα νέα e-208 και e-2008.

Αυτό σημαίνει ότι την κίνηση θα προσφέρει ένας ηλεκτροκινητήρας με απόδοση 136 ίππων σε συνδυασμό με κιβώτιο μονής σχέσης. Σε ότι αφορά την ηλεκτρική ενέργεια που θα τον τροφοδοτεί, οι Γάλλοι θα ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στην γνωστή μπαταρία ιόντων λιθίου των 50 kW, η οποία αναμένεται να εξασφαλίζει στο νέο e-C4 μια αυτονομία κίνησης με μια πλήρη φόρτιση του συσσωρευτή που θα κυμαίνεται πέριξ του ψυχολογικού και όχι μόνο ορίου των 300 χλμ.

Η γκάμα του νέου Citroen C4 θα περιλαμβάνει, όπως και τα ομογάλακτα μοντέλα του γαλλικού ομίλου, τόσο πετρελαιοκίνητες όσο και βενζινοκίνητες εκδόσεις που θα τροφοδοτούνται από τους γνωστούς κινητήρες των 1,5 και 1,2 λίτρων των οικογενειών BlueHDi και PureTech.

Σχεδιαστικά, ο αντικαταστάτης του C4 Cactus, το οποίο παρουσιάστηκε το 2014 και ανανεώθηκε στα σημεία το 2017, θα συνεχίζει να ξεχωρίζει στοχεύοντας σε εκείνους που αναζητούν ένα αυτοκίνητο στο segment C με crossover χαρακτηριστικά. Δε μένει λοιπόν παρά να αναμείνουμε στο… ακουστικό μας για κάτι λιγότερο από τρεις εβδομάδες από σήμερα έως τα πλήρη αποκαλυπτήρια της ηλεκτρικής – αρχικά – εκδοχής του νέου Citroen C4.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ