top icon
Επικαιρότητα

Στις 300.000 μονάδες έφτασε η παραγωγή της Mercedes G-Class

Μπορεί η Mercedes να επεκτείνεται σε νέα εκτός δρόμου μονοπάτια με το νέο της pick-up μοντέλο της, μολαταύτα παραμένει προσηλωμένη στις παραδόσεις συνεχίζοντας… ακάθεκτη την παραγωγή της G-Class.

Ύστερα από 38 χρόνια στην παραγωγή, η Mercedes G-Class καταρρίπτει ένα ακόμα κατασκευαστικό ορόσημο με το 300.000ο αντίτυπό της να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής της Magna Steyer στο Graz της Αυστρίας, όπου και κατασκευάζεται αδιάλειπτα από το 1979 μέχρι και σήμερα το εμβληματικό «παντός εδάφους» μοντέλο της γερμανικής εταιρείας. Για την περίσταση πρόκειται για γαλάζιο G500, το οποίο φιλοξενεί κάτω από το θηριώδες εμπρός καπό του έναν V8 βενζινοκινητήρα με χωρητικότητα 4,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 310 ίππους.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, οι πωλήσεις των ποικίλων εκδόσεων της G-Class αυξάνονται κάθε χρόνο από το 2009 και μετά. Χαρακτηριστικά, τη χρονιά που μας πέρασε η απήχησή της στο σύνολο των αγορών της υφηλίου ξεπέρασε τις 20.000 μονάδες.

Θυμίζουμε ότι η εξέλιξη της G-Class ξεκίνησε το 1972, ύστερα από τη σχετική συμφωνία που συνάφθηκε ανάμεσα στην Daimler-Benz AG και την Steyr-Daimler-Puch, και η παραγωγή της την 1η Φεβρουαρίου του 1979. Μάλιστα, σε συγκεκριμένες αγορές, όπως στην Ελβετία και στην Αυστρία, το γερμανικό «θηρίο» διατίθετο έως και τα τέλη του 1999 με τα σήματα της Puch και όχι με εκείνα της Mercedes._Χ.Α. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ