Επικαιρότητα Κόσμος

Στις 9 Ιουνίου η πρεμιέρα του νέου Lexus IS

Η Lexus θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τη νέα γενιά του μεσαίου σεντάν μοντέλου της στις 9 Ιουνίου, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν το νέο IS θα πατήσει τους τροχούς του στην Ευρώπη.

Σχεδόν επτά χρόνια μετά την πρεμιέρα της τρίτης γενιάς, η ιαπωνική Lexus αναμένεται να προχωρήσει στην αποκάλυψη του νέου IS σε μια προσπάθεια να επανατοποθετηθεί στην κατηγορία των μεσαίων σεντάν πολυτελείας, απέναντι σε καταξιωμένα ονόματα της παγκόσμιας αγοράς, όπως η Σειρά 3 της BMW, το Audi A4 και η Mercedes C-Class.

Με την πρεμιέρα του μοντέλου να πραγματοποιείται στις 9 Ιουνίου, η Lexus έδωσε χθες στη δημοσιότητα μία teaser φωτογραφία της πίσω όψης του στην οποία κυρίαρχο στοιχείο είναι τα «ενωμένα» πίσω φωτιστικά σώματα – κατά τα πρότυπα του ψηλότερου UX.

Προς το παρόν, το ιαπωνικό εργοστάσιο δεν αποκαλύπτει τεχνικές λεπτομέρειες για το νέο IS.

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η Lexus δεν πρόκειται να εισάγει στην Ευρώπη το νέο IS ρίχνοντας έτσι το βάρος της στη διάθεση προτάσεων στην κατηγορία των SUV μοντέλων – σήμερα σχεδόν το 80% των πωλήσεών της στη γηραιά ήπειρο ανήκουν στην εν λόγω κλάση.

Άγνωστο παραμένει επίσης αν το νέο IS θα αξιοποιήσει κάτω από τις νέες μεταλλικές επιφάνειες το ήδη γνωστό δάπεδο των Ιαπώνων ή τη νέα πλατφόρμα TNGA της Toyota.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου