top icon
Επικαιρότητα

Στο Austin του Τέξας το νέο εργοστάσιο της Tesla

Ο κύβος ερρίφθη με τον Elon Musk να επιλέγει το Austin του Τέξας ως την τοποθεσία για την κατασκευή ενός ακόμα εργοστασίου, στο οποίο θα παράγεται το Cybertruck αλλά και το νέο Model Y.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και πρόσφατα δημοσιεύματα του AP, η Tesla φαίνεται να έχει επιλέξει το Austin του Τέξας ως το μέρος στο οποίο θα εγκαταστήσει το νέο της εργοστάσιο. Μάλιστα, ο Elon Musk φέρεται να έχει ήδη αναθέσει σε μία ομάδα μηχανικών που εργάζονται στο Gigafactory 1 που βρίσκεται στη Νεβάδα των ΗΠΑ να προετοιμάσουν με fast track διαδικασίες το έδαφος για τη λειτουργία του.

Στόχος του Elon Musk και της Tesla είναι η εν λόγω μονάδα να είναι έτοιμη – τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος της – στα τέλη του 2020 ώστε την περίοδο αυτή από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου να δουν το δρόμο της εξόδου τα πρώτα αντίτυπα του Model Y.

Αν μη τι άλλο, το εν λόγω χρονοδιάγραμμα χαρακτηρίζεται από ειδικούς ως «εξαιρετικά επιθετικό» ξεπερνώντας ακόμα και εκείνο του Gigafactory 3 που ήδη βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία στη Σαγκάη της Κίνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εν λόγω μονάδα θα κατασκευάζεται από τα μέσα του 2021 και μετά και το Cybertruck, το οποίο έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των ιθυνόντων της Tesla σε επίπεδο ενδιαφέροντος, καθώς οι δυνητικοί αγοραστές του ξεπερνούν αυτή τη στιγμή τους 600.000.

Το νέο εργοστάσιο της Tesla στο Austin του Τέξας θα αποτελέσει, μετά από εκείνα στη Νεβάδα (Gigafactory 1), στη Ν. Υόρκη (Gigafactory 2) στη Σαγκάη (Gigafactory 3), στο Βερολίνο (Gigafactory 4) και στο Fremont, την έκτη μεγαλύτερη βιομηχανική εγκατάσταση της Tesla σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επίσημες ανακοινώσεις για το όλο θέμα αναμένοται μέσα στις προσεχείς εβδομάδες – και κατά πάσα πιθανότητα στην εκδήλωση «Battery Day» της Tesla, στην οποία η εταιρεία του Elon Musk αναμένεται να αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία και για τη νέα μπαραρία των 1.600.000 χλμ., η οποία θα ανατρέψει ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα για τους συσσωρευτές ενέργειας των σύγχρονων EVs.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ