top icon
Επικαιρότητα

Στο «φως» το ανανεωμένο Toyota GT86

Στην Έκθεση της Ν. Υόρκης, η Toyota παρουσιάζει για πρώτη φορά το ανανεωμένο GT86.

Σύμφωνα με το πάντοτε λιτό, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, Δελτίο Τύπου της ιαπωνικής εταιρείας, το… φρεσκαρισμένο GT86 διαθέτει σχεδιαστικές αλλαγές τόσο εντός όσο και εκτός, αλλά και επεμβάσεις στα μηχανικά μέρη, που βελτιώνουν τα ποιοτικά οδικά χαρακτηριστικά του.

Πιο συγκεκριμένα, στο εμπρός μέρος του «νέου» Toyota GT86 συναντάμε -κατά κύριο λόγο- τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα καθώς και έναν αναθεωρημένο σε μορφή προφυλακτήρα. Από εκεί και πέρα, μικρές επεμβάσεις έχουν γίνει τόσο στα φωτιστικά σώματα, που υιοθετούν την τεχνολογία LED, όσο και στα φώτα ομίχλης. Αντίστοιχου… περιεχομένου είναι και οι αλλαγές στην πίσω όψη, ενώ διαφορετική είναι και η σχεδίαση των αλουμινένιων τροχών.

Στο εσωτερικό –το οποίο, προς το παρόν, δεν αποκαλύπτεται- ο αγοραστής έχει τη δυνατότητα να εγκαταστήσει στα καθίσματα επενδύσεις δέρματος και alcantara. Αισθητικά, οι Ιάπωνες δεν ανακοίνωσαν αλλαγές, πέραν του ανασχεδιασμένου τιμονιού.

Στα μηχανικά μέρη, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανάρτηση, η οποία διαθέτει νέα ελατήρια και αμορτισέρ, που συνδυαστικά εξασφαλίζουν «ευκολότερο έλεγχο», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην επίσημη ανακοίνωση της Toyota.

Όσον αφορά στον κινητήρα, οι Ιάπωνες δεν ανακοινώνουν κάτι τα διαφορετικό σε σχέση με το παρελθόν, γεγονός που σημαίνει πως κάτω από το καπό συνεχίζει να «ζει» ο γνωστός μπόξερ κινητήρας των 2,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 200 ίππους.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε πως στο αμερικάνικων προδιαγραφών GT86, η ισχύς του εμφανίζεται αυξημένη κατά 5 ίππους και η τιμή της μέγιστης ροπής, κατά 7 Nm._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ